AZ University Podcast over topsportouders

AZ University Podcast over topsportouders

Gepubliceerd op 14 oktober 21, 17:18

ZAANSTAD- In de zevende aflevering van AZ University Podcast staan topsportouders centraal. Te gast is Harmke van der Werf, auteur van Kampioensouders. Voor het boek sprak zij de ouders van succesvolle atleten zoals Suzanne Schulting, Dafne Schippers en Epke Zonderland. De podcast is nu te streamen.

Topsporters staan met hun successen en dieptepunten veel in de aandacht, maar de rol van hun ouders blijft doorgaans onderbelicht. Dat motiveerde Harmke van der Werf zich te verdiepen in hun kant van het verhaal. In Kampioensouders ging zij in gesprek met de ouders van Dafne Schippers, Pieter van den Hoogenband, Suzanne Schulting, Edwin van der Sar, Dorian van Rijsselberghe, Epke Zonderland en Ireen Wüst.

Kampioensouders
In AZ University Podcast vertelt de 29-jarige Friezin over haar bevindingen in Kampioensouders. Komt het talent bij hen vandaan, hoe hebben zij hun kinderen begeleid en hoe beleefden zij de pieken en dalen in de sportcarrière van hun kind? Die vragen en meer worden beantwoord, waarbij ook praktische tips worden gegeven.

Stream nu
Van der Werf gaat ook kort in op haar eigen verhaal. In 2015 liep zij hersenschade op bij het beklimmen van de Kilimanjaro, waardoor zij haar werk als docent niet meer kan uitoefenen. Een lang traject van herstel volgde, dat uiteindelijk resulteerde in onder meer het schrijven van een boek. AZ University Podcast #7 is nu te streamen op SpotifyApple PodcastsGoogle Podcasts en SoundCloud.


Podcast
In AZ University Podcast gaan host Sven Bersee en AZ's topsportbegeleider Bart Heuvingh over uiteenlopende onderwerpen in gesprek met experts en ervaringsdeskundigen van binnen en buiten de voetbalwereld.

E1: Mentale weerbaarheid | Gast: Jan van Halst
E2: Ramadan | Gast: Khalid Boulahrouz
E3: Het belang van slaap | Gast: Floris Wouterson
E4: Kennisuitwisseling en de weg naar Tokio | Gast: Benito Maij
E5: Spelplezier | Gast: Tim Koning
E6: Actief herstel | Gast: Fabian Sporkslede
E7: Topsportouders | Gast: Harmke van der Werf

Volg AZ University
Hou de laatste updates van AZ University in de gaten via social media. AZ's learning hub is te volgen via InstagramTwitterFacebook en LinkedIn.