AZ verlengt contract Luckassen tot 2018

Gepubliceerd op 29 augustus 14, 15:28
ALKMAAR- AZ heeft vrijdag het contract van verdediger Derrick Luckassen opengebroken en tot de zomer van 2018 verlengd. Het 19-jarige talent uit de AZ Jeugdopleiding maakt een uitstekende ontwikkeling door. Hij behoort sinds dit seizoen tot de A-selectie.

Vorig seizoen was Luckassen nog aanvoerder van AZ Onder 19. In de afgelopen voorbereiding maakte hij als speler van Jong AZ dermate indruk op de technische staf dat hij een vaste plek bij de eerste selectie heeft gekregen.

Luckassen: ‘Ze zien het in me zitten’
“Ik ben zeker blij”, glundert Luckassen na ondertekening van zijn contract. “De aanbieding van AZ geeft aan dat ze vertrouwen in me hebben. Ze zien het in me zitten. Uiteraard heb ik er goed over nagedacht en heb ik er met m’n ouders over gesproken. Ik denk dat ik me bij AZ prima verder kan ontwikkelen. Ik moet nog veel verbeteren aan mijn spel en bij AZ lopen goede trainers rond die me daarbij kunnen helpen. Ik heb geduld, maar hoop uiteraard zo snel mogelijk een vaste basisplaats af te dwingen.”

Stewart: ‘Groot talent’
“Derrick heeft de afgelopen maanden grote stappen in zijn ontwikkeling gemaakt”, zegt Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart. “Hij stond in de jeugdopleiding al te boek als een groot talent, maar laat dat nu ook bij de A-selectie zien. Derrick is een fysiek sterke verdediger die absoluut de potentie heeft om basisspeler te worden bij het eerste elftal. De stappen daar naartoe kan hij nu gaan maken.”

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl