AZ verlengt contract Ortiz tot 2017

Gepubliceerd op 15 november 13, 18:00
ALKMAAR- AZ heeft vrijdag het contract van Celso Ortiz (24) opengebroken en verlengd tot de zomer van 2017. De Paraguayaanse middenvelder staat sinds de winterstop van het seizoen 2009-2010 op de loonlijst in Alkmaar. Onder Dick Advocaat heeft hij zich direct opgewerkt tot basisspeler.

Ortiz kwam in het seizoen 2009-2010 naar Alkmaar, waar hij toen al te maken kreeg met Advocaat. De linkspoot debuteerde op 7 februari 2010 op bezoek bij Feyenoord (1-2 zege) in de Eredivisie. In dat halfjaar speelde hij nog vijf duels

Blessures
In de seizoenen daarna kwam Ortiz maar mondjesmaat in actie voor AZ, mede vanwege enkele langdurige blessures. Dit seizoen heeft Ortiz zich wel opgewerkt tot basisklant. In totaal staat de teller van de Paraguayaans international op 34 Eredivisie-duels namens AZ, waarin hij éénmaal trefzeker was (foto).

Ortiz: ‘Goed seizoen’
“Ik ben super blij dat ik hier langer blijf spelen”, zei Ortiz na het zetten van zijn handtekening. “En dat geldt ook voor mijn familie: mijn vrouw en zoontje hebben het goed in Nederland. Op de temperatuur en de regen na is het perfect in Nederland. Ik denk dat het een mooi seizoen gaat worden met AZ. En hopelijk kom ik dan ook weer in beeld bij de nationale ploeg van Paraguay.”

Stewart: ‘Grote kwaliteiten’
“We zijn zeer tevreden met de contractverlengingen van Celso Ortiz”, reageerde Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart. “Celso kwam hier enkele jaren geleden als groot talent, maar heeft door omstandigheden zijn potentie nog niet kunnen waarmaken. Nooit hoorden we een wanklank van hem. Dit seizoen laat hij regelmatig zien over grote kwaliteiten te beschikken. Daar hopen wij de komende jaren van te kunnen profiteren. De beste jaren van Ortiz komen er nu aan. Die gaat hij bij AZ doorbrengen.”

Foto's: Paoline Kruijssen / Ed van de Pol