AZ verlengt met Bakker

Gepubliceerd op 15 december 16, 16:56
ALKMAAR- AZ heeft donderdag het contract van Justin Bakker opengebroken en verlengd tot medio 2020. De achttienjarige centrale verdediger maakt momenteel deel uit van Jong AZ. Deze week behoorde hij tot de wedstrijdselectie voor het bekerduel met ASWH.

Bakker begon met voetballen bij SV Zandvoort in zijn toenmalige woonplaats. Daarna kwam hij via de jeugd van FC Purmerend, Zeeburgia, Ajax en AFC in 2011 in de AZ Jeugdopleiding terecht.

Huiberts: ‘Gevoelige trap’
“Justin maakte in de voorbereiding op dit seizoen indruk toen hij mocht meetrainen met de A-selectie”, zegt Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. “Die lijn heeft hij voortgezet bij Jong AZ in de Tweede Divisie, waar hij met Pantelis Hatzidiakos een stevig verdedigingsduo vormt. Justin is verdedigend en met name opbouwend sterk. Er zijn weinig spelers met zo’n gevoelige trap als hij. We verwachten dat hij zich de komende jaren verder ontwikkelt en aansluiting vindt bij het eerste elftal.”

Bakker: 'Super mooi'
“Dit is super mooi”, reageert Bakker op de contractverlenging. “Ik heb er hard voor gewerkt en dit is ook mijn doel geweest. Nu hoop ik zo snel mogelijk in het AFAS Stadion te mogen spelen. Tegen ASWH zat ik al op de bank, dat was mooi. Dat was al een bekroning op mijn seizoen tot nu toe.”

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl