AZ verlengt met Bizot

AZ verlengt met Bizot

Gepubliceerd op 11 februari 20, 17:31

ZAANSTAD- AZ heeft dinsdag het contract van Marco Bizot opengebroken en met één jaar verlengd. De 28-jarige doelman ligt nu tot medio 2022 vast in Alkmaar. Bizot is dit seizoen één van de minst gepasseerde keepers van Europa en werd al meerdere keren opgeroepen voor Oranje.

Bizot is bezig aan zijn derde contractjaar bij AZ en bleek daarin een solide doelman. Dit Eredivisie-seizoen is de Horinees de op één na minst gepasseerde keeper (9 tegendoelpunten) van Europa. Alleen Liverpool-doelman Alisson Becker slikte minder tegengoals in de competitie: 6.

Record
Daarnaast evenaarde Bizot in het kalenderjaar 2019 een 50 jaar oud record van Heinz Stuy. Als keeper van Ajax hield hij in 1971 in 31 officiële wedstrijden de nul. Momenteel staat de teller van Bizot op 115 officiële AZ-wedstrijden, waarin hij goed was voor 56 clean sheets.

Bizot: ‘Gevoel is ultiem’
“Ja, ik zit hier al vrij lang. Waarom klikt het zo goed? Omdat het gevoel hier gewoon ultiem is. De connectie met de club, de fans en de omgeving. Dat is gewoon optimaal”, concludeerde Bizot. “In tweeëneenhalf jaar heb ik ontzettend veel geleerd. Ik ben een betere keeper en een beter mens geworden.”

Huiberts: 'Echte professional'
"Marco doet het hartstikke goed, hij is een heel stabiele factor in team", reageert Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. "We zijn dus blij dat we zijn contract hebben kunnen verlengen. Hij kwam al als een ervaren keeper bij ons binnen maar heeft zich nog steeds kunnen ontwikkelen. Het is echt een professional."


Foto's: Ed van de Pol / edvandepol.nl