AZ verlengt met Blei

AZ verlengt met Blei

Gepubliceerd op 04 februari 20, 14:03

ZAANSTAD- AZ heeft dinsdag het contract van Dico Blei verlengd. De 27-jarige Heilooër, met Dennis Zwagerman trainer van AZ Onder 12, blijft hiermee twee jaar langer aan de AZ Jeugdopleiding verbonden. 

"Ik ben heel blij dat ik hier ook de komende twee seizoenen met talentvolle spelers mag werken", reageert Blei op zijn vernieuwde contract. "Ik werk met veel plezier bij AZ en geniet ervan om de jonge voetballers te helpen de beste versie van zichzelf te worden."

Doorstromen
Blei stroomde als trainer in 2018 door uit de AZ Voetbalschool in de Regio. In de Alkmaarse opleiding staat hij sindsdien aan het roer bij de Onder 12-selectie, waar hij dit seizoen samenwerkt met Zwagerman. 

Blei: 'Altijd mijn drijfveer geweest'
Blei: "De jaren in de AZ Voetbalschool in de Regio hebben mij geholpen te worden wie ik nu ben. Ik heb al lang te maken met de jongste jeugd en kan hen goed begeleiden in de ontwikkeling die zij doormaken. Het is altijd mijn drijfveer geweest om hen zo goed mogelijk te helpen bij de eerste stappen binnen het topvoetbal."

Brandenburg: 'Blijft zich ontwikkelen'
"Dico is een talentvolle en gedreven trainer", vertelt Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg. "Hij is een onderbouwspecialist die ernaar streeft dagelijks het maximale uit de spelers en zichzelf te halen. Zijn bevlogenheid en nieuwsgierigheid sluiten goed aan bij de visie van AZ. Hij heeft eerder een mooie opstap gemaakt uit de AZ Voetbalschool in de Regio en blijft zich ontwikkelen als jeugdtrainer."