AZ verlengt met Dekker

AZ verlengt met Dekker

Gepubliceerd op 27 mei 22, 17:26

ALKMAAR- AZ heeft vrijdag het doorlopende contract van Maxim Dekker opengebroken en verlengd. De achttienjarige verdediger zette in het AFAS Stadion zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis tot medio 2026. Ook sluit hij met ingang van het nieuwe seizoen aan bij de Alkmaarse hoofdmacht. 

De Rijsenhouter maakte in 2017 als dertienjarige de overstap van AFC Amsterdam naar de AZ Jeugdopleiding. Hij maakte al snel zijn entree als jeugdinternational, tekende op zestienjarige leeftijd zijn eerste AZ-contract en debuteerde vorig seizoen bij de beloften in het betaald voetbal. 

Profniveau
Dekker speelde tot dusverre al 25 wedstrijden bij Jong AZ, waarvan hij er twintig in de basis begon. Ook startte hij deze jaargang in alle UEFA Youth League-duels van AZ vanaf de aftrap en behoorde hij al meermaals tot de wedstrijdselectie van het eerste team. Met AZ Onder 18 won Dekker afgelopen zaterdag nog de KNVB Beker. 

Dekker: 'Snel met me gegaan'
"Dit is een heel mooi moment voor mijn familie en mijzelf", vertelt Dekker. "Helemaal nu ik ook officieel word toegevoegd aan de A-selectie. Het is de afgelopen jaren vrij snel met me gegaan, vooral sinds ik bij Jong AZ speel. Daar begon ik als linksback, paste me redelijk snel aan en kwam uiteindelijk weer in het centrum terecht. De tweede seizoenshelft was ik een vaste waarde. Daarnaast speelde ik in de Youth League en ook dat ging me goed af. De laatste weken mocht ik al iedere dag meetrainen bij de A-selectie en dat ik nu ook definitief word toegevoegd aan de selectie is helemaal mooi."

'Steeds meer een volwassen voetballer'
Mede door de wedstrijden op profniveau heeft Dekker grote stappen gezet. "Dat in fysiek opzicht maar ook in de man-op-man verdediging. Daarin word ik steeds meer een volwassen voetballer. Begin dit seizoen was ik in de duels soms nog te lief en jeugdig. Door ervaring op te doen is dat steeds meer uit mijn spel gegaan. Het gaat goed, maar het kan en moet nog beter."

Huiberts: 'Zelf afgedwongen'
Directeur Voetbalzaken Max Huiberts: “Maxim heeft dit seizoen in zowel Jong AZ als AZ Onder 18 zijn wedstrijden gespeeld. Ook traint hij al langer mee bij AZ 1 en dat gaat hem goed af. Hij laat zien dat hij zich op ieder niveau goed aanpast en daar kwaliteit levert. Hij is dan ook één van de spelers die komend seizoen definitief doorstroomt naar het eerste team. Dat heeft hij zelf afgedwongen en wij denken dat hij er klaar voor is.”

Foto's: Ed van de Pol / edvandepol.nl