AZ verlengt met Druijf

AZ verlengt met Druijf

Gepubliceerd op 18 juli 19, 17:12

ALKMAAR- AZ heeft donderdag het contract van Ferdy Druijf met twee jaar verlengd. De 21-jarige aanvaller ligt nu vast tot medio 2023. Druijf maakt komend seizoen zijn opwachting in het eerste elftal van AZ.

Druijf speelt sinds 2012 in de jeugdopleiding van AZ. Hij speelde tot dusver zes officiële wedstrijden voor AZ, waarvan vijf in de Eredivisie en één in de KNVB Beker. In 2018 maakte de Uitgeester zijn debuut tijdens de uitwedstrijd tegen Willem II (0-2).

Individuele prijzen
De spits ontving vorig seizoen maar liefst vijf individuele prijzen. Druijf was van zowel de eerste, als van de derde periode topscorer. Daarnaast werd hij verkozen tot Beste Talent van de eerste periode. Op 4 januari werd Druijf voor een halfjaar uitgeleend aan NEC, waar hij het seizoen afsloot als topscorer (29 goals) en Beste Talent van de Eerste Divisie. 

Druijf: 'Zoveel mogelijk goals'
“Dit geeft een fantastisch gevoel”, zei Druijf na het signeren van zijn nieuwe contract. “Ik ben een halfjaar weggeweest, waarin ik moest laten zien dat ik de stap naar het eerste kan maken. Dat resulteerde uiteindelijk in deze contractverlenging en dat is hartstikke mooi. Dit seizoen moet ik mijn plek veroveren. Ik wil zoveel mogelijk goals en minuten maken.”

Huiberts: ‘Heel knap’
“Ferdy heeft afgelopen seizoen laten zien dat hij een goede ontwikkeling heeft doorgemaakt”, reageerde Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. “Het is heel knap hoe hij als speler van Jong AZ én NEC topscorer van de Eerste Divisie is geworden. Voor Ferdy is het nu de uitdaging om zich ook op Eredivisie-niveau te laten zien.”

Klik op de afbeelding om kans te maken.

AZ TV
Bekijk hieronder op AZ TV de volledige reacties.

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl