AZ verlengt met eSporter Aristote

Gepubliceerd op 25 september 17, 16:57
ALKMAAR- AZ heeft maandag het contract van eSporter Aristote Ndunu met één seizoen verlengd. De gamer ligt nu tot medio 2018 vast bij de Alkmaarders. Daarnaast blijft ECV eSports tot medio 2019 aan AZ verbonden. Het bedrijf verzorgt de professionele begeleiding van eSporters.

In zijn eerste seizoen eindigde Aristote op de zevende plaats in de eDivisie, daarnaast won hij de allereerste KNVB eBeker. Onder begeleiding van ECV eSports wordt Ndunu getraind, zodat hij AZ optimaal kan vertegenwoordigen op verschillende eSports-toernooien. AZ kiest met de nieuwe overeenkomsten voor continuïteit in de wereld van de eDivisie.

Nieuwe kanalen
Verder is Aristote vanaf het komende eDivisie-seizoen te volgen via Twitch.tv/AZAlkmaar. Wekelijks verzorgt de AZ-gamer hier livestreams en volg je alle eDivisie-wedstrijden. Daarnaast vind je op Instagram.com/AZeSports unieke content van achter de schermen.

Familietribune
Voorafgaand aan AZ - Excelsior werd de vernieuwde familietribune in het AFAS Stadion geopend. Iedere thuiswedstrijd neemt Aristote het onder vak J op tegen AZ-supporters. Daarnaast maken fans van de Alkmaarders maandelijk kans op toffe prijzen. Rondom AZ - Feyenoord (zondag 1 oktober) worden twee winnaars thuis opgehaald door Aristote en bezoeken zij onder meer de eSports-box. Om kans te maken houd je het nieuwe Instagram-account in de gaten.

eDivisie
De eDivisie is de nationale competitie voor eSporters, waarin elke Eredivisie-club is vertegenwoordigd. De eSporters spelen de EA game FIFA, dat vorig jaar een primeur was voor de Nederlandse sport. Het nieuwe seizoen gaat eind september van start.

Eenhoorn: ‘Competitieve gamer’
“Met Aristote hebben we een competitieve gamer in huis die ons op elk online-platform goed kan vertegenwoordigen”, reageert AZ’s Algemeen Directeur Robert Eenhoorn. “Daarnaast heeft hij bewezen perfect binnen de kernwaarden van onze club te passen.”

Eenhoorn: “Door zijn streams live uit te zenden op Twitch en door zijn aanwezigheid in het stadion op wedstrijddagen, zorgt Aristote ook nog eens voor een verbinding tussen de club en de jonge AZ-fan. Wij zijn dan ook erg blij dat hij zijn contract met deze club heeft verlengd. De samenwerking met ECV eSports waarborgt dat Aristote de professionele begeleiding krijgt die nodig is om topprestaties neer te zetten.”

Foto's: Paoline Kruijssen / AZ Media