AZ verlengt met fysiektrainer Van Loon

AZ verlengt met fysiektrainer Van Loon

Gepubliceerd op 20 mei 22, 10:17

ZAANSTAD- AZ heeft donderdag het contract van Goof van Loon met twee jaar verlengd. De fysiektrainer is al sinds 2020 werkzaam in de AZ Jeugdopleiding en is nu tot medio 2024 aan de club verbonden. 

Van Loon richt zich op het fysieke trainingsprogramma van AZ Onder 16 tot en met Jong AZ. Zo geeft hij onder meer vorm aan het AVT-programma (Atletisch Vermogen Training), de bewegingsscholingen en preventietrainingen. "Dat gaan we naar een nog hoger niveau tillen", vertelt Van Loon. "De structuur staat goed en we kunnen nu doorpakken. Doordat ik al langer bij AZ werk heb ik een goed beeld gekregen van welke programma's de spelers nodig hebben en wat van mij wordt verwacht. Zelf heb ik ook ideeën ontwikkeld en die kan ik nu combineren met wat vanuit de club al is opgezet."

Van Loon: 'Mooi om te zien'
"Het is mooi om te zien hoe de AZ Jeugd-spelers op het veld steeds efficiënter bewegen en hoe ze aan het werk zijn in de gym", vervolgt Van Loon. "Daar haal ik - maar ook de rest van het team - veel energie uit. De resultaten van ons harde werk zijn zichtbaar. Ik heb al veel zin in de komende seizoenen."

Brandenburg: 'Weg continueren'
"Goof heeft de afgelopen twee jaar laten zien dat hij over veel kunde en kwaliteit beschikt als het gaat om het geven van fysieke trainingen", vertelt AZ's Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg. "Met deze contractverlenging kunnen we de ingeslagen weg continueren en gaan we samen ervoor zorgen dat spelers naast het voetballende en topsport deel ook op fysiek gebied klaar zijn om op het hoogste podium te acteren. We willen atleten afleveren aan ons eerste team. Daarvoor hebben we goede trainingsprogramma's staan en het is onder meer aan Goof om die in de praktijk te brengen en te finetunen."