AZ verlengt met Haps

Gepubliceerd op 03 januari 16, 12:59
ALKMAAR- AZ heeft het contract van Ridgeciano Haps (22) opengebroken en verlengd tot medio 2019. De oude verbintenis van de zelf opgeleide linkervleugelverdediger liep nog tot de zomer van 2017. AZ beloont Haps op deze manier voor de sterke ontwikkeling die hij doormaakt.

Haps debuteerde in het seizoen 2013-2014 in het eerste elftal van AZ. Daarna werd hij kortstondig verhuurd aan Go Ahead Eagles. Bij zijn terugkeer in Alkmaar brak Haps volledig door. Na het vertrek van Simon Poulsen dwong de linkspoot een basisplaats af en maakte hij indruk in het elftal van John van den Brom. Tot nog toe speelde Haps 45 officiële duels voor AZ, waarin hij eenmaal trefzeker was.

Huiberts: ‘Elftal bouwen’
“We zijn erg blij met de verlenging van het contract van Ridgeciano Haps”, reageert Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. “Hij is één van de meest talentvolle linkervleugelverdedigers van Nederland. Met dit contract willen wij hem belonen voor zijn sterke ontwikkeling. Daarnaast bouwen we zo al aan de geraamte van ons toekomstige elftal. Mooi dat jongens uit de eigen opleiding daarin een belangrijke rol spelen.”

Haps: ‘Heerlijk gevoel’
“Ik ben enorm blij met het vertrouwen dat de club in me toont”, reageert Haps. “Ik ging dit seizoen lekker, ik speelde elke week en het ging elke week beter. Nu word ik daarvoor beloond. Als kleine jongen kwam ik bij AZ en het was m’n droom een vaste basisplaats te veroveren. Het is een heerlijk gevoel dat ik die nu heb. Mijn volgende doel is om m’n huidige niveau vast te houden en mezelf door te ontwikkelen tot een nog betere speler.”