AZ verlengt met Hoedemakers

Gepubliceerd op 14 mei 18, 16:46
ALKMAAR- AZ heeft maandagmiddag het contract van Mees Hoedemakers opengebroken en verlengd tot medio 2021, met de optie voor nog één jaar. De 20-jarige middenvelder maakte in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle (6-0) zijn debuut in de hoofdmacht.

Hoedemakers kwam in 2009 via SC Hercules Zaandam in de AZ Jeugdopleiding terecht (Onder 12). In januari 2017 tekende de geboren Zaandammer zijn eerste contract bij de club uit Alkmaar, dat nog doorliep tot medio 2019.

Jupiler League
Afgelopen seizoen debuteerde Hoedemakers met Jong AZ in de het betaalde voetbal. In totaal kwam hij tot 34 Jupiler League-wedstrijden, waarin hij drie goals maakte.

Huiberts: 'Mooie beloning'
“Wij zijn blij dat we het contract met Mees hebben kunnen openbreken en verlengen”, reageert Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. “Mees doorliep de gehele jeugdopleiding van AZ en was afgelopen seizoen een vaste waarde in ons beloftenelftal in de Jupiler League. In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen maakte hij zelfs zijn debuut in de hoofdmacht. Deze nieuwe overeenkomst is een mooie beloning voor zijn ontwikkeling.”

Hoedemakers: ‘Mezelf laten zien’
“Mijn doel is om vast bij de selectie te komen”, reageerde een blije Hoedemakers. “Sinds de winterstop train ik eigenlijk al vast mee. Dat is positief. Ik weet dat de club vertrouwen in me heeft, dat merk ik aan dit contract. Daar ben ik super blij mee. Nu wil ik in de voorbereiding op volgend seizoen laten zien wat ik kan en zoveel mogelijk minuten maken in het eerste.”

Jong AZ
Die minuten maakte Hoedemakers afgelopen seizoen voornamelijk in Jong AZ. “Ik heb slechts een paar wedstrijden gemist. Ik heb een leuk seizoen gehad en een goede ontwikkeling doorgemaakt. Ik merkte dat ik het niveau steeds beter aankon. Ik ben blij dat ik met Martin Haar en Denny Landzaat heb kunnen werken dit jaar. Wat mijn favoriete been is? Ik zeg altijd: het gevoel zit in mijn linker en de kracht in mijn rechter.”

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl