AZ verlengt met keeperstrainer Keizer

AZ verlengt met keeperstrainer Keizer

Gepubliceerd op 06 juni 23, 13:11

ZAANSTAD- AZ heeft het aflopende contract van keeperstrainer Edwin Keizer met één seizoen verlengd. De Bovenkarspeler ondertekende op het AFAS Trainingscomplex een nieuwe verbintenis tot medio 2024. Het afgelopen seizoen was hij al actief in de AZ Jeugdopleiding en zijn takenpakket wordt nu uitgebreid met een rol bij de AZ Vrouwen.

Keizer was twee seizoenen stagiair bij de AZ Jeugdopleiding, waarna hij vorig jaar zijn eerste contract kreeg. Hij richtte zich met zijn keeperstrainingen al op de leeftijden van de AZ Voetbalschool tot en met de Onder 14. Daarnaast was hij eerder ook assistent-trainer bij AZ Onder 15 en AZ Onder 13. De komende jaargang wordt hij – naast zijn huidige werkzaamheden – ook betrokken bij de AZ Vrouwen. Zo gaat hij trainingen verzorgen voor de doelvrouwen van zowel het eerste team als de talenten binnen de jeugdopleiding van de vrouwentak.

Nog beter begeleiden
“Naast het opleiden van jong talent ga ik aankomend seizoen met de AZ Vrouwen ook bij een team werken dat uitkomt in de Eredivisie", vertelt Keizer. “Die combinatie vind ik interessant. Het afgelopen seizoen was fantastisch. Zo heb ik onder meer mijn UEFA B-opleiding afgerond en veel geleerd over het hoofdtrainerschap. Door die kennis zie ik het voetbal vanuit het grotere geheel, waardoor ik keepers nog beter kan begeleiden in hun samenwerking met het team.”

Uitdragen van de clubvisie
“Dat ik het team kan helpen met meer dan alleen de begeleiding van keepers is waar ik in mijn ontwikkeling naartoe wil gaan”, vervolgt Keizer. “Wat dat betreft zijn de afgelopen seizoenen enorm waardevol geweest. Ik heb dagelijks samengewerkt met fantastische collega's en kunnen sparren over het uitdragen van de clubvisie. Dat heeft mij enorm geholpen in mijn ontwikkeling als trainer".

Brandenburg: 'Weer een mooie kans'
"Edwin is al drie jaar actief binnen de AZ Jeugdopleiding", vertelt Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg. "Hij laat goede dingen zien en maakt als keeperstrainer van de onderbouw een mooie ontwikkeling door. Hij is leergierig, past zich snel aan en is in staat binnen het team te werken. Daarnaast heeft hij zich breder ontwikkeld dan alleen keeperstrainingen, aangezien hij de UEFA B-trainerscursus heeft afgerond. Vorig jaar konden we hem met zijn eerste contract al een actievere rol aanbieden en die kans heeft hij met beide handen aangegrepen. Dit nieuwe contract is voor hem niet alleen een beloning, maar ook weer een mooie kans zich nog verder te ontwikkelen. Hij gaat het werk bij de AZ Jeugdopleiding combineren met keeperstrainingen bij de AZ Vrouwen, waar hij ook weer nieuwe inzichten en ervaringen kan opdoen."