AZ verlengt met Koopmeiners

AZ verlengt met Koopmeiners

Gepubliceerd op 28 juni 21, 18:08

ALKMAAR- AZ heeft maandag het contract van Peer Koopmeiners opengebroken en verlengd tot medio 2025. De 21-jarige middenvelder zit vanaf dit seizoen vast bij de A-selectie.

Net als zijn oudere broer kwam Peer Koopmeiners al op jonge leeftijd bij AZ. Op zijn tiende maakte hij al zijn entree in de AZ Jeugdopleiding. Hij doorliep alle teams en maakte op 1 december 2018 zijn debuut in het betaald voetbal. De Castricummer kwam binnen de lijnen in een Eerste Divisie-duel tussen Jong AZ en RKC.

Aanvoerder
In totaal speelde Koopmeiners inmiddels al 78 officiële wedstrijden voor Jong AZ, waar hij zich ontpopte tot aanvoerder en dragende kracht. Afgelopen seizoen kwam hij tot 34 wedstrijden, waarin hij drie keer scoorde en één assist gaf. Hij toonde zich onder meer als vrijetrappenspecialist.

Koopmeiners: 'Fan sinds mijn achtste'
"Vier jaar, dat voelt wel speciaal", zegt Koopmeiners over zijn nieuwe verbintenis. "Ik heb altijd de droom gehad om van grote waarde te zijn voor deze club; al op mijn achtste zat ik hier in het familievak met mijn opa en ouders. Des te mooier is het om dan nu hier te zitten. Ik heb al veel ervaring opgedaan in de Keuken Kampioen Divisie. Dat was ook mooi, maar nu wil ik de stap maken naar de Eredivisie. Dat is het volgende doel."

Huiberts: 'Klaar voor'
"Peer heeft in de afgelopen jaren al veel in Jong AZ gespeeld", weet Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. "Ik denk dat hij heel goed heeft doorgehad dat hij die wedstrijden nodig had om de volgende stap te zetten in zijn ontwikkeling. Nu is hij klaar voor de A-selectie, een mooie nieuwe uitdaging. Of hij zijn kans gaat pakken? Daar gaan we wel van uit."


Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl