AZ verlengt met Midtsjø

AZ verlengt met Midtsjø

Gepubliceerd op 01 juli 20, 10:58

ALKMAAR- AZ heeft woensdagochtend het contract van Fredrik Midtsjø opengebroken en verlengd tot medio 2023. De Noorse middenvelder had nog een contract tot medio 2022 in Alkmaar. Afgelopen seizoen kwam Midtsjø tot 39 officiële wedstrijden voor de ploeg van Arne Slot.

Midtsjø kwam in de zomer van 2017 over van Rosenborg BK naar AZ. In zijn debuutseizoen werd hij door het Algemeen Dagblad direct uitgeroepen tot Speler van het Jaar. “Hij koppelt werklust aan een fraai spelinzicht”, was onder meer te lezen in zijn eindrapport.

Duels
Sinds zijn komst speelde Midtsjø in totaal 113 officiële wedstrijden in de Alkmaarse hoofdmacht. Daarin gaf de Noor 17 assists en maakte vijf goals. In zijn tijd als AZ’er werkte hij ook drie interlands voor Noorwegen af.

Midtsjø: ‘Blijven bijdragen’
“Het voelt altijd goed om een nieuw contract te tekenen”, reageert Midtsjø. “Toen AZ aangaf te willen verlengen, was het makkelijk om tot een overeenkomst te komen. Ik wil in het komende seizoen blijven bijdragen aan de teamprestatie en uiteindelijk gaat het om prijzen winnen. Dat moet de volgende stap zijn.”

Huiberts: ‘Geeft energie’
“Fredrik is natuurlijk een heel belangrijke pion voor ons”, zei Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. “Dit is dus heel mooi nieuws. Zijn ontwikkeling is ontzettend snel gegaan. Sinds zijn komst is hij onmisbaar geworden. Hij heeft aangetoond dat wanneer hij er niet bij is, we hem missen. Hij geeft veel energie aan het team.”

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl