AZ verlengt met Oosting

AZ verlengt met Oosting

Gepubliceerd op 06 december 19, 17:33

ALKMAAR- Thijs Oosting heeft zijn contract bij AZ vrijdag met twee jaar verlengd. De 19-jarige middenvelder ligt nu tot medio 2022 vast in Alkmaar met een optie voor nog een seizoen.

De linkspoot kwam in de zomer van 2016 over van FC Emmen. Een jaar later maakte hij zijn officieuze debuut in de hoofdmacht van AZ. In november 2018 volgde een entree in het betaald voetbal: bij zijn eerste optreden voor Jong AZ scoorde hij direct tegen Jong PSV.

Belangrijke schakel
Dit seizoen is Oosting uitgegroeid tot een belangrijke schakel in het beloftenelftal. In zestien optredens kwam hij al tot vier doelpunten en vier assists is daarmee de meest waardevolle speler van Jong AZ.

Oosting: ‘Heb het naar mijn zin’
“Ik ben heel blij met dit nieuwe contract”, reageert Oosting. “Twee jaar erbij, terwijl ik nog een jaar had. Daar spreekt vertrouwen uit. Ik heb het heel erg naar mijn zin bij AZ. Ik ben bezig aan mijn vierde seizoen en ben hier ooit gekomen omdat ik het eerste wil halen. Dat gaat de goede kant op, want afgelopen week mocht ik meetrainen met de A-selectie.”

Huiberts: 'Loopvermogen en diepgang'
"Thijs is een middenvelder met veel loopvermogen en diepgang", vertelt AZ's Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. "Een jongen met een uitstekende trap en scorend vermogen. Hij is gretig, wil hogerop en gaat bij AZ vol voor zijn kans."

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl