AZ verlengt met Reijnders

AZ verlengt met Reijnders

Gepubliceerd op 03 mei 21, 19:28

ALKMAAR- AZ heeft het contract van Tijjani Reijnders maandag opengebroken en met twee seizoenen verlengd. De 22-jarige middenvelder ligt nu tot medio 2025 vast in Alkmaar.

Reijnders kwam in 2017 over van PEC Zwolle en maakte aanvankelijk vooral veel vlieguren in Jong AZ. Op 6 mei 2018 kreeg de zoon van oud-prof Martin Reijnders voor het eerst een kans in de Eredivisie. Als invaller droeg hij met een assist bij aan een 6-0 zege op zijn oude club.

Huurperiode
In januari 2020 werd Reijnders in de tweede seizoenshelft verhuurd aan RKC. In Waalwijk speelde hij acht wedstrijden, alvorens het seizoen door de coronapandemie vroegtijdig tot een einde kwam.

Prominente rol
Dit seizoen krijgt Reijnders een steeds prominentere rol in AZ 1. Zo maakte hij in december zijn basisdebuut tegen FC Twente (1-3 zege) en kwam hij dit seizoen al tot twintig optredens in de hoofdmacht. Zes keer startte hij in de basis.

Reijnders: ‘Laten zien’
“Ik ben heel blij dat ik mijn contract met twee jaar mag verlengen”, zegt Reijnders. “Vandaar die brede glimlach. Ik voel veel vertrouwen van de club richting volgend seizoen, waarin ik mik op een basisplaats. In de laatste maanden heb ik volgens mij ook laten zien dat ik dat aankan. Het is door corona natuurlijk een gek seizoen, maar voor mij persoonlijk is het een positief jaar waarin ik veel minuten heb gemaakt en ben gegroeid als speler.”

Huiberts: ‘Veel vertrouwen in’
Directeur Voetbalzaken Max Huiberts: “Tijjani heeft een beetje de pech dat hij in de huidige selectie middenvelders voor zich heeft die het hartstikke goed doen. Toch heeft hij dit seizoen al zes keer een basisplaats en veel invalbeurten gehad. Daarin heeft hij laten zien het niveau inmiddels goed aan te kunnen. Wij hebben meer spelers die azen op een plekje in de basis, dus ook voor Tijjani is het zaak dat elke dag te blijven laten zien. Maar het is duidelijk dat wij heel veel vertrouwen in hem hebben.”


Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl