AZ verlengt met SoccerLAB

AZ verlengt met SoccerLAB

Gepubliceerd op 14 oktober 20, 10:07

ZAANSTAD- AZ werkt ook de komende vijf jaar nauw samen met softwareplatform SoccerLAB. Dankzij de applicatie kan de club alle spelers- en teamdata centraliseren en analyseren en de resultaten omzetten in dagelijks beleid. “Gaan met veel ontwikkelpower het volgende traject in.”

AZ sloeg al in 2012 de handen ineen met SoccerLAB. Het platform is voor spelers, trainers en ouders het centrale informatiepunt waar de ontwikkeling van zowel het individu als het team objectief wordt gevisualiseerd. Denk aan gegevens uit fysieke en cognitieve testen en evaluaties (POP), maar ook aan videobeelden, persoonlijk advies en onderlinge communicatie.

Beuker: ‘Objectief startpunt’
“In SoccerLAB komt alle data over onze spelers samen, wat voor ons een extreem belangrijke tool is”, vertelt Hoofd Prestatie & Ontwikkeling Marijn Beuker. “Trainers en andere experts kunnen de komende jaren vanuit een objectief startpunt met een grondige interpretatie en eerlijke analyses komen.”

Belen: ‘Trots op’
“Wij zijn trots op onze langdurige samenwerking met AZ”, zegt Steven Belen, CEO van SoccerLAB. “Het is een project vol ambitie waarin beide partijen elkaar versterken. We kijken ernaar uit om samen met de club de volgende stappen te zetten in de ontwikkeling van hun talenten. ”

Eenhoorn: ‘Met veel ontwikkelpower volgende traject in’
AZ’s Algemeen Directeur Robert Eenhoorn: “Het is mooi dat wij tot minimaal 2025 kunnen blijven terugvallen op de samenwerking met SoccerLAB. Door voor de lange termijn te tekenen gaan we met ontzettend veel ontwikkelpower het volgende traject in.”