AZ verlengt met Szénási

AZ verlengt met Szénási

Gepubliceerd op 23 april 21, 17:51

ZAANSTAD- AZ heeft vrijdag het contract van keeperstrainer Béla Szénási met twee jaar verlengd. De 36-jarige Hongaar – al sinds 2018 werkzaam in de AZ Jeugdopleiding – blijft daarmee tot medio 2023 verbonden aan de club. 

Szénási doorliep in zijn geboorteland de jeugdopleiding van MOL Fehérvár FC – destijds bekend als Videoton FC – en haalde het eerste team. Door blessureleed kwam zijn actieve loopbaan als doelman vroegtijdig ten einde. Zijn carrière als keeperstrainer begon bij AFC Amsterdam, waar hij onder meer met Stanley Menzo werkte. Na twee jaar bij FC Volendam kwam Szénási in 2018 naar AZ.

Szénási: 'Nieuwe trainingsvisie'
Bij de Alkmaarders had Szénási in zijn eerste twee jaar de bovenbouw onder zijn hoede. Sinds dit seizoen traint hij samen met Nick van Aart (keeperstrainer AZ 1) alle AZ Jeugd-keepers. "We hebben een nieuwe trainingsvisie opgezet en ik ben hartstikke benieuwd wat dat op de lange termijn gaat opleveren."

'Mogen trots zijn'
"We hebben er veel vertrouwen in dat het gaat slagen", vervolgt Szénási. "Er loopt bij AZ veel talent rond, maar het is niet makkelijk de stap naar het eerste team te maken. Naast het hebben van talent moeten zij ook hard willen werken. Op dit moment behoren drie keepers uit de AZ Jeugdopleiding tot AZ 1. We mogen trots zijn op wat we al hebben bereikt."

'Sterker geworden'
De keeperstrainer is inmiddels drie jaar werkzaam bij AZ. "Ik voelde het vertrouwen vanaf het begin en de band met mijn collega's is steeds sterker geworden. Het is een hecht team dat elkaar uitdaagt beter te worden. Dat vind ik belangrijk, aangezien ik graag werk met mensen die willen groeien en iets bereiken."

Brandburg: 'Belangrijke schakel'
"We zijn blij dat we Béla twee jaar langer bij ons houden", vertelt Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg. "Hij is een belangrijke schakel in de nieuw opgezette trainingsvisie voor AZ-keepers. Met deze contractverlenging krijgt hij de gelegenheid hieraan verder te werken. Daarnaast heeft hij zich als trainer ook goed ontwikkeld. We hebben er vertrouwen in dat hij de komende jaren weer nieuwe stappen gaat zetten en dat komt ten goede van onze keepers."

Foto's: Ed van de Pol / edvandepol.nl