AZ verlengt met Velthuis

AZ verlengt met Velthuis

Gepubliceerd op 23 juli 21, 17:22

ALKMAAR- AZ heeft vrijdag het doorlopende contract van Tijs Velthuis opengebroken en met twee jaar verlengd. De negentienjarige verdediger van Jong AZ tekende in het AFAS Stadion een nieuwe verbintenis tot medio 2024. 

De Oldenzaler kwam in 2019 over van FC Twente en sloot destijds aan bij AZ Onder 19. Afgelopen seizoen maakte Velthuis bij de beloften zijn entree in het betaald voetbal. Hij kwam tot 28 duels in de Keuken Kampioen Divisie en was daarin één keer trefzeker. 

Europa League
Op 5 november 2020 maakte Velthuis – in het Europa League-duel met Real Sociedad – zijn debuut in AZ 1. Ook behoorde hij in de Eredivisie meermaals tot de wedstrijdselectie van de hoofdmacht. 

Velthuis: 'Volwassener en fysiek sterker'
"Ik ben heel blij met de verlenging van mijn contract", vertelt Velthuis. "De club spreekt zijn vertrouwen uit en nu is het aan mij om dat waar te maken. Ik heb de afgelopen jaren al veel stappen gezet. In mijn spel ben ik volwassener en fysiek sterker geworden. Ook heb ik bij Jong AZ veel vlieguren in de Keuken Kampioen Divisie gemaakt en dat wil ik komend seizoen opnieuw doen. Daarin wil ik stabieler presteren, zodat ik volgend jaar de stap naar het eerste team kan maken."

Brandenburg: 'Vaste waarde'
Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg: "Tijs heeft zich afgelopen seizoen opgewerkt tot vaste waarde bij Jong AZ. Daar hield hij zich staande op profniveau en maakte veel minuten. Door zijn goede ontwikkeling is hij in beeld bij AZ 1, waar hij zijn debuut al heeft mogen maken. We hopen dat hij de komende jaren een definitieve plaats in de hoofdmacht kan afdwingen."

Foto's: AZ Media / Steven Schmitz