AZ verlengt met Vlaar

Gepubliceerd op 09 mei 16, 08:01
ALKMAAR- AZ en Ron Vlaar hebben een akkoord bereikt over een contractverlenging tot medio 2018. De 31-jarige international keerde dit seizoen na tien jaar terug bij de club waar hij de jeugdopleiding doorliep en zijn debuut in het profvoetbal maakte.

Vlaar kwam als elfjarige via Apollo 68 en SWV 27 in de AZ Jeugdopleiding terecht. In 2005 debuteerde hij onder Co Adriaanse in het eerste elftal. Dat jaar bereikte de Hensbroeker met de Alkmaarders de halve finales van de UEFA Cup. Halverwege het seizoen 2005-2006 vertrok Vlaar naar Feyenoord waar hij zich opwerkte tot aanvoerder en in 2012 een transfer naar Aston Villa afdwong, waar hij ook direct tot aanvoerder werd benoemd.

Interlands
Vlaar debuteerde in 2005 onder bondscoach Marco van Basten in het Nederlands elftal. Tot nog toe speelde hij 32 interlands (1 goal), het EK van 2012 en het WK van 2014. Bij dat laatste toernooi behaalde Vlaar met het elftal van bondscoach Louis van Gaal de derde plaats.

Huiberts: 'Vol ambitie'
"Er was ons binnen de mogelijkheden van AZ veel aan gelegen om Ron langer aan de club te binden", reageert Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. "Je merkte bij zijn komst in oktober al dat hij nog vol ambitie zit. Met zijn leidinggevende kwaliteiten, ervaring en uitstraling heeft hij mede aan de basis gestaan van de goede prestaties na de winterstop en bijgedragen aan de ontwikkeling van medespelers. We zijn dan ook zeer blij dat we een Nederlands international van dit kaliber langer bij de club kunnen houden."

Vlaar: 'Kunnen nog genoeg bereiken'
"
Ik ben er echt heel blij mee, reageerde Vlaar op het nieuws van zijn contractverlenging. "Ik heb al eerder aangegeven dat ik het hartstikke naar mijn zin heb bij AZ. Ik ben lekker aan het voetballen en we hebben goede resultaten behaald, maar er is nog genoeg uitdaging, zowel individueel als met de ploeg. Dit contract is voor mij ook een stukje rust, waar ik goed bij gedij. Het totaalplaatje is belangrijk. We kunnen hier nog genoeg bereiken. Die ambitie moeten we uitstralen, dat probeer ik iedere dag te doen. Laten we er met z'n allen tegenaan gaan."

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl