AZ verlengt met Zwagerman

AZ verlengt met Zwagerman

Gepubliceerd op 20 februari 20, 14:38

ZAANSTAD- Jeugdtrainer Dennis Zwagerman blijft langer verbonden aan AZ. De 27-jarige oefenmeester uit Sint Pancras tekende donderdag op het AFAS Trainingscomplex een contract tot medio 2023.

Zwagerman zette in 2018 zijn handtekening onder een eerste verbintenis bij AZ, maar werkt al veel langer voor de club. Hij begon acht jaar geleden reeds als trainer in de AZ Voetbalschool in de Regio. Vanuit die rol groeide hij door naar het trainerschap in de onderbouw van de jeugdopleiding.

Zwagerman: 'Blijk van waardering'
"Deze contractverlenging is een blijk van waardering voor mijn werkzaamheden bij AZ", zegt Zwagerman. "Het maakt me trots dat ik deel blijf uitmaken van deze mooie organisatie en kijk ernaar uit om de komende drie jaar de spelers, club en mezelf verder te ontwikkelen. Met als belangrijkste doel natuurlijk het klaarstomen van spelers voor AZ 1."

Brandenburg: 'Al jaren belangrijk'
“Dennis is een bevlogen trainer die ondanks zijn jonge leeftijd al jaren belangrijk is voor de club", weet Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg. "Eerst binnen de AZ Voetbalschool in de Regio, maar inmiddels heeft hij ook als trainer van Onder 12 en Onder 11 zijn strepen verdiend. Zowel zijn pupillen als hijzelf ontwikkelen zich goed en deze nieuwe verbintenis is het logische gevolg."

Voetbalschool
Naast AZ Jeugd-trainer is Zwagerman ook actief binnen de AZ Voetbalschool, de samenwerking tussen AZ en amateurverenigingen in de regio. Hij houdt zich vanuit die hoedanigheid bezig met de organisatie van onder meer de AZ Selectiedagen en het AZ Voetbalschool Seminar.