AZ verliest besloten oefenduel in Utrecht

Gepubliceerd op 22 oktober 18, 13:49
UTRECHT- De reserves van AZ hebben maandagmiddag een besloten oefenduel met FC Utrecht verloren. Op Zoudenbalch werd het 2-0 voor de ploeg uit de Domstad. Voor de rust opende Mehdi Lehair de score, na de onderbreking maakte Cyriel Dessers er met een omhaal 2-0 van.

Richard Sedlacek maakte zijn officieuze basisdebuut voor AZ, terwijl ook Jong AZ-aanvaller Vince Gino Dekker vanaf het eerste fluitsignaal mocht beginnen.

Voorsprong Utrecht
Met 21 minuten op de klok was het de thuisploeg die op voorsprong kwam. Een afgeslagen hoekschop belandde voor de voeten van Lehair, die de bal met zijn rechter in de verre hoek werkte: 1-0.

Wissels
Met vier nieuwe namen begon AZ dominant aan het tweede bedrijf. Zo zorgden onder anderen Mats Seuntjens, de ingevallen Jelle Duin en Tijjani Reijnders voor gevaar.

Omhaal
Toch was het Utrecht dat tot scoren kwam. Een Alkmaarse corner werd weggewerkt, waarna Dereck Darkwa naar voren sprintte en Dessers bediende met een goede voorzet. De Belgische spits maakte er met een omhaal 2-0 van.

Tweemaal gewisseld
Utrecht-speler Mitchell van Rooijen beleefde een bijzonder duel. De middenvelder werd na 73 minuten vervangen voor Nick Lim, maar moest drie minuten later terug het veld in om de geblesseerde Lehair te vervangen. In de 83e minuut raakte Van Rooijen zelf geblesseerd, waardoor de eerder gewisselde Shayne Pattynama weer binnen de lijnen kwam.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
FC Utrecht - AZ 2-0 (1-0)
Oefenduel

Opstelling FC Utrecht: Maarten Paes; Mark van der Maarel, Emil Bergström, Ruben Hoogenhout, Shayne Pattynama (67. Djevencio van der Kust); Mitchell van Rooijen (73. Nick Lim), Sander van de Streek, Lukas Gortler; Jonas Arweiler (34. Dereck Darkwa / 73. Rida El Barjiji), Cyriel Dessers, Mehdi Lehair (76. Mitchell van Rooijen / 83. Shayne Pattynama).
Opstelling AZ: Piet Velthuizen; Richard Sedlacek (46. Justin Bakker), Henri Weigelt (46. Léon Bergsma), Ron Vlaar, Owen Wijndal; Marko Vejinovic, Adam Maher, Mees Hoedemakers (46. Jelle Duin); Dorin Rotariu, Mats Seuntjens, Vince Gino Dekker (46. Tijjani Reijnders).

Scoreverloop: 21. Lehair 1-0, 72. Dessers 2-0.

Foto's: FC Utrecht