AZ verliest in Schotland

AZ verliest in Schotland

Gepubliceerd op 04 augustus 22, 22:53

DUNDEE- Tannadice Park vormde donderdagavond het decor voor het eerste duel van het tweeluik tussen Dundee United FC en AZ. AZ leed een 1-0 nederlaag door een doelpunt van Glenn Middleton. AZ moet de klus nu volgende week in eigen huis klaren. 

Aan de ambiance ligt het vanavond niet: het stadion van Dundee United is volgepakt met 14.000 uitzinnige fans, gekleed in de oranje en zwarte shirts van de Tangarines. Het stadion ligt op slechts 150 meter van concurrent Dundee FC. Daarmee is de derby van United er eentje met een bijzonder verhaal. De eerste helft lijkt daarentegen een stuk minder bijzonder. Beide ploegen komen in de openingsfase tot weinig grote mogelijkheden.

Kans Pavlidis
Een eerste mogelijkheid is er aan de kant van AZ voor spits Vangelis Pavlidis. Hij ontvangt de bal van Håkon Evjen, maar weet deze niet in het doel van Mark Birighitti te krijgen. Niet veel later zijn het ook de Schotten met hun eerste mogelijkheid. Een schot van Craig Sibbald wordt echter goed gepareerd door doelman Hobie Verhulst.

Achterstand
Ondanks dat AZ redelijk grip lijkt te krijgen op de wedstrijd, zijn het de Schotten die voor het eerst op voorsprong komen. In de 61ste minuut is het Glenn Middleton die zijn ploeg op voorsprong schiet. 

Gevaarlijke vrije trap
Na een goede opening van Jordy Clasie op invaller Myron van Brederode, kan Milos Kerkez de diepte in worden gestuurd. De verdediger wordt echter neergehaald, waar een gevaarlijke vrije trap uit volgt. Tijjani Reijnders speelt de bal kort op Bruno Martins Indi, die gevaarlijk uit kan halen. De bal gaat helaas via een Schots been naast. In de slotfase komt Pavlidis nog tot een grote kans, maar doelman Birighitti pareert. 

Return
De return is volgende week donderdag 11 augustus. Dan komen de Schotten naar het AFAS Stadion. Eerst speelt AZ zondag nog een wedstrijd. Dan komt Go Ahead Eagles op bezoek voor het eerste Eredivisieduel van dit voetbalseizoen. Om 16.45 uur wordt er zondag afgetrapt in het AFAS Stadion. 

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:

Dundee United FC - AZ
Derde voorronde UEFA Europa Conference League 

Opstelling AZ: Hobie Verhulst; Pantelis Hatzidiakos, Sam Beukema, Bruno Martins Indi, Milos Kerkez; Tijjani Reijnders, Jordy Clasie, Dani de Wit; Håkon Evjen, Vangelis Pavlidis, Mayckel Lahdo (71. Myron van Brederode). 

Opstelling Dundee United FC: Mark Birighitti, Liam Smith, Ryan Edwards, Charlie Mulgrew, Kieran Freeman; Dylan Levitt, Craig Sibbald (59. Jamie McGrath), Ian Harkes; Tony Watt, Steven Fletcher (90+1. Nicholas Clark), Glenn Middleton (79. Ilmari Niskanen). 

Scoreverloop: 61. Middleton 1-0, 
Gele kaarten: Hatzidiakos, Fletcher, Watt, Beukema, Middleton, Edwards
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Vitor Ferreira
Toeschouwers: 14.000.