AZ verliest topper tegen PSV

AZ verliest topper tegen PSV

Gepubliceerd op 11 september 21, 22:49

ALKMAAR- AZ heeft de officiële heropening van het AFAS Stadion zaterdag niet kunnen opluisteren met een zege. Koploper PSV dodelijk efficiënt en ging ervandoor met een 0-3 zege.

De wedstrijd werd voorafgegaan door een spectaculaire openingsceremonie. Dertienduizend fans werden getrakteerd op een licht- en vuurwerkshow, terwijl Algemeen Directeur Robert Eenhoorn hen vanaf de middenstip toesprak. Hij roemde de veerkracht van supporters en club.

Kruitdampen
Nadat de kruitdampen waren opgetrokken, ontspon zich een zeer vermakelijke wedstrijd. AZ – waar Owen Wijndal met de aanvoerdersband speelde – was daarin voor rust de bovenliggende partij en kreeg ook de eerste mogelijkheid. Een lage voorzet van Zakaria Aboukhlal was nét te scherp.

Uit de lucht
De 0-1 kwam letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. Olivier Boscagli kegelde van een meter of 25 raak via de binnenkant van de paal. Hij liet zo Peter Vindahl Jensen kansloos. De Deense zomeraanwinst maakte zijn debuut onder de lat.

Zijnet
De ploeg van Pascal Jansen liet zich door de plotselinge achterstand niet van de wijs brengen en speelde prima voetbal. Jesper Karlsson kreeg exact één jaar na zijn transfer naar AZ een goede kans, maar schoot hard in het zijnet. Een inzet van Aboukhlal ging in de handen van Joël Drommel.

Schaarse kansen
Na rust was AZ aanvankelijk nog steeds dominant, maar kansen waren schaars. Een doelpoging van Dani de Wit bleek in het tweede bedrijf een zeldzaam beeld. Tijjani Reijnders was in de slotfase nog het dichtstbij een Alkmaarse goal. Het duel was toen echter al lang en breed gespeeld.

PSV loopt weg
De bezoekers kwamen twintig minuten voor tijd op 0-2 na een door Yorbe Vertesse afgeronde counter. En het werd nog erger voor de thuisploeg, want even later maakte Ritsu Doan er op fraaie wijze zelfs 0-3 van.

Randers
Komende week wacht AZ opnieuw een belangrijke wedstrijd, maar dan Europees verband. Donderdag staat in Denemarken de eerste groepswedstrijd in de Conference League op het programma. Bij Randers FC wordt om 21:00 uur afgetrapt.


WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ - PSV 0-3 (0-1)

Eredivisie

Opstelling AZ: Peter Vindahl; Aslak Witry, Pantelis Hatzidiakos, Bruno Martins Indi, Owen Wijndal (71. Yukinari Sugawara); Fredrik Midtsjø, Dani de Wit, Jordy Clasie (81. Ernest Poku); Zakaria Aboukhlal (71. Håkon Evjen), Vangelis Pavlidis (67. Albert Gudmundsson), Jesper Karlsson (81. Tijjani Reijnders).
Opstelling PSV: Joël Drommel; Phillipp Mwene, André Ramalho, Armando Obispo, Philipp Max; Marco van Ginkel (61. Érick Gutiérrez), Mario Götze, Olivier Boscagli (86. Jordan Teze); Noni Madueke (55. Bruma), Eran Zahavi (55. Ritsu Doan), Cody Gakpo (61. Yorbe Vertessen).

Scoreverloop: 14. Boscagli 0-1, 69. Vertessen 0-2, 83. Doan 0-3.
Gele kaarten: Hatzidiakos, Midtsjø (AZ), Van Ginkel, Max (PSV).
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Allard Lindhout.
Toeschouwers: 13.000.


Wedstrijd

0
Eredivisie
AZ - PSV
zaterdag 11 sep 2021, 21:00
Bestel nu Wedstrijd informatie
3