AZ verliest van Heerenveen

AZ verliest van Heerenveen

Gepubliceerd op 19 oktober 19, 20:22

DEN HAAG- AZ heeft zaterdag de tweede nederlaag van het seizoen geleden. De ploeg leed na een reeks van tien ongeslagen thuiswedstrijden voor het eerst weer een nederlaag voor eigen publiek. sc Heerenveen won in het Cars Jeans Stadion met 2-4.

Het eerste gevaar kwam van AZ met een halve kans voor Dani de Wit en een hele voor Oussama Idrissi. Raak was het echter bij het eerste moment van Friese dreiging. Nadat Marco Bizot een afstandschot van Hicham Faik naast tikte, was de keeper uit de corner die volgde kansloos op een kopbal van Sven Botman.

Naast
De gastheren waren na de vroege tegenvaller enkele keren dicht bij de gelijkmaker. Zo volleyde De Wit vrijstaand voor het doel naast uit een voorzet van Jonas Svensson en schoof Teun Koopmeiners de bal rakelings langs de goal na goed terugleggen van Ferdy Druijf.

Vlaar
AZ had over de hele wedstrijd liefst 71% balbezit, maar moest waken voor de counter van Heerenveen. Daaruit werd Mitchell van Bergen na een klein halfuur gevaarlijk. Direct daarna kwam de verdiende gelijkmaker op het scorebord. Ron Vlaar kopte raak uit een corner van Koopmeiners: 1-1. Vijf minuten later hadden de bezoekers echter al een nieuwe voorsprong te pakken door een schuiver van Rodney Kongolo: 1-2.

Nieuwe hoop
De jacht op drie punten werd vlak voor rust verder verstoord door Jens Odgaard. De spits schoot raak uit een corner: 1-3. Vroeg in het tweede bedrijf was de Alkmaarse hoop wel weer helemaal terug. AZ kwam fel uit de kleedkamer en Calvin Stengs werkte na afleggen van Fredrik Midtsjø al snel de aansluitingstreffer (2-3) tegen de touwen.

In de lucht
De gelijkmaker hing vanaf dat moment in de lucht. De Wit was uit een voorzet van Midtsjø dicht bij met het hoofd, een vlammend afstandschot van Idrissi werd gepareerd door Hahn en Owen Wijndal schoot hard voorlangs. sc Heerenveen kreeg hierna echter meer vat op het duel en Van Bergen en Odgaard roken via counters aan 2-4.

Weer Kongolo
De vierde Heerenveense goal viel uit een hoekschop alsnog. Kongolo kopte binnen via Koopmeiners. AZ probeerde het hierna nog wel, maar slaagde er ondanks kansen van De Wit, Stengs, Pantelis Hatzidiakos en Idrissi niet in het duel nog echt spannend te maken. Zo kwam een einde aan de beste thuisreeks sinds 2013.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ - sc Heerenveen 2-4 (1-3)

Eredivisie

Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Ron Vlaar (68. Pantelis Hatzidiakos), Stijn Wuytens (73. Jordy Clasie), Owen Wijndal; Fredrik Midtsjø, Dani de Wit, Teun Koopmeiners; Calvin Stengs, Ferdy Druijf (68. Zakaria Aboukhlal), Oussama Idrissi.
Opstelling sc Heerenveen: Warner Hahn; Sherel Floranus, Ibrahim Bresevic, Sven Botman, Lucas Woudenberg (64. Ricardo van Rhijn); Rodney Kongolo, Hicham Faik, Joey Veerman; Mitchell van Bergen (81. Alen Halilovic), Jens Odgaard (90. Anders Dreyer), Chidera Ejuke.

Scoreverloop: 7. Botman 0-1, 31. Vlaar 1-1, 36. Kongolo 1-2, 45+3. Odgaard 1-3, 48. Stengs 2-3, 63. Kongolo 2-4.

Gele kaarten: Slot, De Wit, Hatzidiakos (AZ), Floranus (sc Heerenveen).
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Björn Kuipers.
Toeschouwers: 7.648.

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl

Wedstrijd

2
Eredivisie
AZ - sc Heerenveen
zaterdag 19 okt 2019, 18:30
Wedstrijd informatie
4