AZ versterkt zich met Clasie

AZ versterkt zich met Clasie

Gepubliceerd op 22 juli 19, 17:54

ALKMAAR- AZ heeft maandag Jordy Clasie vastgelegd. De 28-jarige middenvelder komt over van het Engelse Southampton FC. Hij tekent bij AZ een overeenkomst tot medio 2021 met een optie voor nog een seizoen.

Clasie begon zijn voetbalcarrière in zijn geboortestad Haarlem, om vervolgens te worden opgenomen in de jeugdopleiding van Feyenoord. In 2010 werd hij door de Rotterdammers verhuurd aan stadsgenoot Excelsior, waarvoor hij op 15 augustus zijn Eredivisie-debuut maakte tegen  Feyenoord. Excelsior won deze wedstrijd met 3-2.

Southampton
Na een jaar in Kralingen keerde Clasie terug in Rotterdam-Zuid. In vier jaar tijd groeide hij vervolgens uit tot een vaste kracht op het middenveld. Hij speelde 155 officiële wedstrijden en maakte acht doelpunten voor hij in de zomer van 2015 naar Premier League-club Southampton FC vertrok.

Verhuurperiodes
In zijn eerste twee seizoenen in Engeland speelde Clasie 49 wedstrijden waarin hij tweemaal trefzeker was. In 2017 vertrok hij voor een jaar op huurbasis naar Club Brugge (25 wedstrijden, één doelpunt) en het seizoen hierna keerde hij voor een seizoen terug bij Feyenoord (40 duels, één goal).

Nederlands elftal
Op 7 september 2012 maakte Clasie zijn debuut voor het Nederlands elftal in het WK-kwalificatieduel met Turkije. In totaal speelde hij zeventien wedstrijden voor Oranje.

Clasie: ‘Waardeer het vertrouwen’
“AZ is een club die vertrouwen in me heeft”, zei Clasie na de ondertekening. “Dat is iets dat ik erg waardeer. Ik wil bij AZ mijn oude niveau weer halen. Momenteel ben ik fit, maar ik heb nog geen wedstrijdritme. We gaan een goed plan maken zodat ik er zo snel mogelijk kan staan.”

Huiberts: ‘Veel kwaliteit’
“We zijn al een tijd bezig met deze transfer, maar het liep vertraging op omdat Jordy nog onder contract stond bij Southampton. Dat moest eerst afgewikkeld worden en daar hebben ze de tijd voor genomen”, reageerde Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. “Jordy is een speler met heel veel kwaliteit. Het is voor hem belangrijk dat hij weer veel gaat spelen. En natuurlijk weet Jordy dat hij zal moeten concurreren met de middenvelders die we al hebben.”

AZ TV
Bekijk hieronder op AZ TV de volledige reacties.


Seizoenkaart 2019-2020
Wil jij aankomend seizoen geen thuiswedstrijd missen? Schaf nu hier jouw seizoenkaart aan!

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl