AZ versterkt zich met Gudmundsson

Gepubliceerd op 14 augustus 18, 18:00
ALKMAAR- AZ heeft dinsdagmiddag Albert Gudmundsson overgenomen van PSV. De IJslander tekende in Alkmaar een contract tot medio 2022. De 21-jarige buitenspeler geeft John van den Brom een extra aanvallende impuls.

PSV nam Gudmundsson in 2015 over van de jeugdopleiding van sc Heerenveen. Sindsdien kwam hij tot 9 Eredivisie-duels voor de Eindhovenaren. Voor Jong PSV maakte de international (6 duels, 3 goals) in 63 wedstrijden maar liefst 28 goals.

Gudmundsson: ‘Kan niet wachten’
“Ik ben heel blij dat ik hier getekend heb en kan niet wachten tot ik op het veld sta”, zegt de aanvaller. “Ik heb voor AZ gekozen omdat ze me al langer volgen en omdat ze aanvallend voetbal spelen. Er zijn hier bovendien al veel IJslandse spelers geweest die het goed hebben gedaan. Met een paar van hen heb ik gesproken en ze waren positief over AZ.”

Huiberts: ‘Creatief, technisch en snel’
“Albert is een creatieve, technisch vaardige en snelle speler die heeft bewezen dat hij op verschillende posities in de aanval kan spelen”, reageert Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. “Wij hebben hem al sinds zijn tijd bij sc Heerenveen op onze lijst staan. Op het moment dat Albert bij ons zijn niveau haalt, zal hij veel wedstrijden gaan spelen.”

Winnen
Bekijk onderaan dit bericht hoe je een gesigneerd shirt van Gudmundsson kunt winnen.

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl