AZ versterkt zich met Kerkez

AZ versterkt zich met Kerkez

Gepubliceerd op 29 januari 22, 17:56

ALKMAAR- AZ heeft zaterdag Milos Kerkez gecontracteerd. De 18-jarige Servische Hongaar wordt per direct overgenomen van AC Milan en tekent in Alkmaar een contract tot medio 2026. De linkervleugelverdediger gaat spelen met rugnummer 26.

Kerkez werd geboren in het Servische Vrbas, maar speelt zijn interlands voor Hongarije (vijf caps voor Jong Hongarije). De linksback speelde voor zijn periode bij AC Milan voor ETO FC Győr, waar hij in het seizoen 2020-2021 in het betaalde voetbal debuteerde. Voor de Hongaarse club speelde hij achttien officiële wedstrijden.

Milan
In de winterstop van datzelfde seizoen stapte Kerkez over naar AC Milan Primavera (Onder 19). Ook dit seizoen kwam de Hongaar in actie voor het hoogste jeugdelftal van de Italiaanse topclub en deed dat onder meer in de UEFA Youth League.

Kerkez: 'Ongelooflijk gevoel'
“De keuze om naar AZ te gaan was snel gemaakt", vertelt Kerkez. "AZ is de perfecte club voor jonge spelers om te ontwikkelen en groeien. Ik heb een heel warm welkom gekregen. Toen ik het stadion in liep zag ik mijn foto op het grote scherm. Dat was een bijzonder moment. Het geeft een ongelooflijk goed gevoel om hier te tekenen. Het is een eer onderdeel uit te maken van AZ en ook mijn familie is trots.”

Toekomst 
Directeur Voetbalzaken Max Huiberts: “Met de komst van Milos hebben we onze linksbackpositie weer dubbel bezet. Milos is nog jong en we zien in hem veel potentie. Hij krijgt bij ons de tijd om zich aan te passen met het oog om in de toekomst een vaste waarde te kunnen zijn voor AZ 1.”

Voordeel uit halen 
Kerkez voegt daaraan toe: “Owen is een heel goede speler. Ik ga daar mijn voordeel uit halen en probeer veel van hem te leren om zodoende zelf als speler te groeien. En natuurlijk ga ik ook de concurrentie aan, dat is topsport.”


Foto's: Keesnan Dogger / www.keesnan.nl