AZ versterkt zich met Van Bommel

AZ versterkt zich met Van Bommel

Gepubliceerd op 01 juni 23, 17:20

ALKMAAR- Ruben van Bommel is de nieuwste aanwinst van AZ 1 voor het seizoen 2023-2024. De achttienjarige aanvaller komt over van MVV Maastricht. Hij tekende donderdagmiddag een verbintenis bij AZ tot medio 2027.

Van Bommel speelde in de jeugd van de amateurvereniging in zijn geboorteplaats Meerssen en in de opleidingen van PSV en MVV. Op 8 augustus kwam hij tot zijn officiële debuut in het eerste elftal van laatstgenoemde club. Toevallig was dit in een wedstrijd tegen Jong AZ op het AFAS Trainingscomplex.

Beste Talent
Het afgelopen seizoen kwam de snelle, technische linksbuiten 31 keer in actie voor MVV in de Keuken Kampioen Divisie. In deze wedstrijden was het talent goed voor vijftien doelpunten en vijf assists. Dat betekent dat hij met zijn speelminuten direct betrokken was bij maar liefst 53 procent van de goals van MVV. Ook werd hij verkozen tot het Beste Talent van de Eerste Divisie in het seizoen 2022-2023.

Van Bommel: ‘Voelde het beste’
Van Bommel verklaart dat hij zijn keuze voor AZ heeft gebaseerd op het goede gevoel dat hij heeft bij de club. “Ik was blij om te horen dat zo’n grote Nederlandse club mij wil hebben. Dat zegt wat. Het gesprek was goed en toen moest ik gaan kijken hoe het bij de club is. Toen werden er nog een paar gesprekken gevoerd en uiteindelijk voelde het hier voor mij het beste. Daarom heb ik voor AZ gekozen”, zegt hij.

Familiebanden
Ook haalt de speler familiebanden aan als hij zijn keuzeproces beschrijft. Zijn opa Bert van Marwijk speelde in het verleden voor AZ en won de KNVB Beker in 1978. “Hij was ook een linksbuiten. Volgens mij heeft hij het er wel goed gedaan, dus ik hoop dat ik dat het ook zo goed kan doen”, aldus een trotse kleinzoon.


Huiberts: ‘Goede voorwaarden’
Toen Van Bommel afgelopen seizoen begon te spelen bij MVV viel Directeur Voetbalzaken Max Huiberts en zijn scouts direct op dat het een talentvolle speler met veel goede voorwaarden betrof. “We kenden hem ook al uit de periode dat hij in de jeugd van PSV speelde, dus hij was niet totaal onbekend voor ons. Het is goed om te zien dat hij impact heeft gehad met zijn goals en assists en zich snel heeft aangepast aan een hoger niveau.”

Doorontwikkelen
Volgens Huiberts valt het niet te betwisten dat de aanwinst over veel talent en voetbalgogme beschikt. “Wat je niet meer zo heel veel ziet, is dat spelers zowel in de bal als de ruimte achter de verdediging kunnen bespelen. Daarnaast heeft hij een goede individuele actie in huis en houdt hij in de eindfase het overzicht. Hij is intelligent en heeft oog voor zijn medespelers. Hij krijgt de komende jaren de kans om zich bij ons door te ontwikkelen tot een nog betere en completere speler.”

Nummer 15
Van Bommel sluit direct na de lopende zomerstop aan bij de voorbereiding van AZ op het nieuwe seizoen. In Alkmaar gaat hij spelen met rugnummer 15. Over de hoogte van de transfersom doet AZ geen uitspraken. 

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl