Voetbalschool Toernooi vol enthousiasme

Gepubliceerd op 14 oktober 18, 15:06
ZAANSTAD- De dertiende editie van het AZ Voetbalschool in de Regio Toernooi ontpopte zich zondag tot een waar voetbalfeest. Bij fantastische weersomstandigheden legden de spelers op het AFAS Trainingscomplex veel fraaie acties, goals, passie en spelplezier aan de dag.

Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg wreef zich afgelopen week al in de handen bij de gedachte dat de herfsteditie van het AZ Voetbalschool in de Regio Toernooi voor de deur stond. “Dit is een prachtig podium om je te onderscheiden. Je kunt je meten met de spelers uit de andere regio’s en laten zien wat je geleerd hebt. Het is natuurlijk mooi voor die jongens om te kunnen uitblinken op het AFAS Trainingscomplex, een omgeving die in alles voetbal ademt.”

Bloedfanatiek
De verwachtingen van Brandenburg werden zondag bepaald niet beschaamd, zo bleek al voor de aftrap van de eerste poulewedstrijden. In de flonkerende najaarszon oogden de spelers van de verschillende voetbalscholen al tijdens de warming-up bloedfanatiek. Duidelijk waren zij naar Zaanstad gekomen om zich te laten zien en indruk te maken op hun ouders, alle andere toeschouwers, tegenstanders en de scouts en trainers van AZ.

Van Zijtveld: ‘Enorm enthousiasme’
Ook Michael van Zijtveld, coördinator van de AZ Voetbalschool en trainer van AZ Onder 15, had genoten van het vertoonde spel. “Ik zag ook een enorm enthousiasme bij de spelers en de ware wil om te winnen. Prachtig om te zien dat zij al veel hebben geleerd in de AZ Voetbalschool in de Regio. De jongens worden technisch steeds vaardiger, durven uit te blinken en stralen spelplezier uit. Het was een prachtige voetbaldag met ook veel positieve support van langs de zijlijnen.”

Bokaal
Het toernooi werd uiteindelijk gewonnen door AZ Voetbalschool in de Regio Alkmaar. De ploeg won in een intense finale met 2-0 van AZ Voetbalschool in de Regio Heiloo. Het winnende team kreeg na de gewonnen eindstrijd de bokaal overhandigd van Thomas Ouwejan. De linksback nam ook de tijd om vragen van de deelnemers te beantwoorden en handtekeningen uit te delen.

Verder ontwikkelen
Het toernooi wordt twee keer per jaar georganiseerd en maakt onderdeel uit van de AZ Voetbalschool in de Regio. In dit traject wordt veel kinderen de kans wordt geboden zich verder ontwikkelen als voetballer, zonder dat zij uit hun eigen leefomgeving gehaald worden en vele uren kwijt zijn aan reizen. Iedere zondag trainen zij onder de hoede van AZ-trainers bij een voetbalclub in de eigen regio.

‘Op hoog niveau ontwikkelen’
“De spelers krijgen met de AZ Voetbalschool in de Regio de kans zich op hoog niveau te ontwikkelen en onderscheiden”, legt Van Zijtveld uit. “Technische vaardigheden, spelplezier en de wil tonen om uit te blinken staan bij deze trainingen hoog in het vaandel. En alles wat zij al geleerd hebben, komen zij tijdens het AZ Voetbalschool in de Regio Toernooi laten zien.”

Foto's: AZ Media / Jarrik Bijsterbosch