AZ wint oefenduel bij rentree Mihálik

AZ wint oefenduel bij rentree Mihálik

Gepubliceerd op 15 november 18, 14:51

GRONINGEN- AZ heeft donderdagmiddag het oefenduel met FC Groningen gewonnen. In het Hitachi Capital Mobility Stadion werd het 2-3 dankzij doelpunten van Ricardo van Rhijn en Dorin Rotariu. Ondrej Mihálik maakte zijn rentree na zijn langdurige knieblessure.

Mihálik maakte zijn eerste wedstrijdminuten sinds zijn kniekwetsuur die hij in februari had opgelopen. Ook Calvin Stengs, Van Rhijn, Rotariu en Léon Bergsma begonnen in de basis.

Snelle openingstreffer
Binnen vijf minuten kwam AZ op voorsprong. Adam Maher zag dat Van Rhijn aan de overzijde van het veld op was gekomen en gaf met een crosspass op maat voor in de zestien, waarna Van Rhijn beheerst afwerkte: 0-1.

Kans Mihálik
Vervolgens kreeg Mihálik de kans om de voorsprong te verdubbelen. De jonge Tsjech kwam op aangeven van Rotariu oog in oog met doelman Sergio Padt, maar schoof de bal naast het doel.

Penalty
Binnen het halfuur kwam Groningen op gelijke hoogte. Scheidsrechter Christiaan Bax zag in het ingrijpen van linksback Thomas Ouwejan een overtreding en wees in de 28e minuut naar de stip. Ajdin Hrustic mocht aanleggen en schoot de bal binnen vanaf elf meter: 1-1.

Voorsprong FC Groningen
Niet veel later zette Django Warmerdam druk op de Alkmaarse defensie, waarna hij de bal wist te onderscheppen. De linksppot gaf laag voor op Mateo Cassierra, die de 2-1 gekruist tegen de touwen schoot.

Gelijkmaker
Vlak na rust zette Rotariu de gasten weer naast Groningen. Van Rhijn gaf een prima voorzet, waarna de Roemeen de 2-2 achter Padt kopte.

Penalty AZ 
Na ruim een uur beging FC Groningen in het strafschopgebied een overtreding op de al eerder trefzekere Rotariu, opnieuw was dat aanleiding voor scheidsrechter Bax om een penalty gegeven. Van Rhijn benutte de strafschop en schoof de bal in de linkerhoek: 2-3.

Jeugd
Na de winnende 2-3 kwam een handvol spelers uit de AZ Jeugdopleiding binnen de lijnen. Onder anderen Iman Griffith (16) en Yusuf Barasi (15) maakten hun officieuze debuut in de hoofdmacht. Ook Rio Hillen (15), Kian Fitz-Jim (15) en Thijs Oosting (18) kregen minuten.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
FC Groningen - AZ 2-3 (2-1)
Oefenduel

Opstelling FC Groningen: Sergio Padt; Amir Absalem, Mike te Wierik (80. Leonel Miguel), Jeffrey Chabot (61. Tim Riksman), Tim Handwerker (71. Stuart Ritchie); Ajdin Hrustic, Mees Gootjes, Thomas Poll (72. Remco Balk), Django Warmerdam (61. Killian van der Kaap); Mateo Cassierra (80. Tim Freriks), Mendes Moreira.
Opstelling AZ: Piet Velthuizen; Ricardo van Rhijn, Ron Vlaar (59. Rio Hillen), Léon Bergsma, Thomas Ouwejan (80. Kian Fitz-Jim); Adam Maher, Guus Til (71. Iman Griffith), Teun Koopmeiners (46. Thijs Oosting); Calvin Stengs, Ondrej Mihálik (46. Yusuf Barasi), Dorin Rotariu.

Scoreverloop: 4. Van Rhijn 0-1, 28. Hrustic 1-1 (p), 32. Cassierra 2-1, 49. Rotariu 2-2, 65. Van Rhijn 2-3 (pen.).
Gele kaarten: -
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: C. Bax

Foto's: Soccrates Images / www.soccratesimages.com