AZ wint ook in Den Haag

AZ wint ook in Den Haag

Gepubliceerd op 11 november 18, 16:21
DEN HAAG — AZ heeft zondag voor de derde keer op rij gewonnen. In Den Haag werd ADO met 0-1 verslagen. Guus Til maakte vlak na rust het enige doelpunt in het Cars Jeans Stadion. Adam Maher speelde zijn 100e officiële wedstrijd in de hoofdmacht van AZ.

Na een rommelig eerste kwartier kreeg AZ haar eerste kansje. De bal belandde net buiten het strafschopgebied voor de voeten van Albert Gudmundsson, alleen volleyde de IJslander met links naast.

Kluts
Met dertig minuten op de klok kon ook Marco Bizot voor het eerst aan de bak. Een gevaarlijke vroege voorzet van Elson Hooi belandde tussen de doelman, ADO-aanvaller Thomas Necid en Pantelis Hatzidiakos in, maar de bal hobbelde uiteindelijk naast.

Afgekeurde goal
In de 36e minuut leek AZ de ban te breken via Oussama Idrissi. Mats Seuntjens brak door aan de rechterkant en de spits gaf laag voor op de linksbuiten. Dat deed Seuntjens alleen vanuit buitenspelpositie, waardoor de intikker van Idrissi er niet meer toe deed.

Til 0-1
Vlak na rust was het alsnog raak voor AZ. Een vrije trap richting de tweede paal werd door Hatzidiakos binnen gehouden en teruggelegd. Ter hoogte van de penaltystip was het aanvoerder Til die binnen kon lopen: 0-1.

Idrissi schiet over
Door de voorsprong kregen de gasten wat meer ruimte en dat leverde niet lang daarna een grote kans op voor Idrissi. Jonas Svensson denderde de zestien in en legde terug, maar van een meter of vijftien schoot Idrissi over.

Paal
In de slotfase dribbelde diezelfde Idrissi vanaf de linkerflank naar binnen, haalde uit en vond de buitenkant van rechterpaal.

Counter AZ
Door de minimale voorsprong ging ADO opportunistischer spelen en moest Ron Vlaar nog Haags gevaar voorkomen. Aan de andere kant vergat AZ een counter goed uit te spelen. Idrissi behield het overzicht en tikte breed op Svensson. Die wachtte echter te lang en moest afgeven op Fredrik Midtsjø. Daardoor was Melvyn Lorenzen op tijd terug en kon hij de angel uit de AZ-aanval halen.

Drie op een rij
De zege voor AZ kwam echter niet in gevaar. En dat betekende dat de equipe van Van den Brom nu drie wedstrijden op rij heeft gewonnen, zonder een tegengoal te incasseren.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
ADO Den Haag - AZ 0-1 (0-0)
Eredivisie

Opstelling ADO Den Haag: Robert Zwinkels; Giovanni Troupée, Nick Kuipers, Wilfried Kanon, Bas Kuipers; Dion Malone, Lex Immers, Nasser El Khayati; Elson Hooi (78. Melvyn Lorenzen), Tomas Necid (59. Erik Falkenburg), John Goossens (61. Thijmen Goppel).
Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Pantelis Hatzidiakos, Ron Vlaar, Thomas Ouwejan; Fredrik Midtsjø, Guus Til, Adam Maher; Albert Gudmundsson (66. Dorin Rotariu), Mats Seuntjens (78. Ricardo van Rhijn), Oussama Idrissi.

Scoreverloop: 51. Til 0-1
Gele kaarten: N. Kuipers, B. Kuipers, Immers (ADO Den Haag), Gudmundsson (AZ).
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Dennis Higler
Toeschouwers: 12.717

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl