AZ wint ook in Zwolle

AZ wint ook in Zwolle

Gepubliceerd op 07 december 19, 22:40

ZWOLLE- AZ heeft zaterdagavond het uitduel met PEC Zwolle winnend afgesloten. De ploeg van Arne Slot won met 0-3 dankzij treffers van Myron Boadu en Oussama Idrissi (2). Marco Bizot hield dit kalenderjaar voor de 29e keer de nul en evenaart daarmee een record van Edwin van der Sar uit 1995.

AZ, dat opnieuw aantrad met Jordy Clasie centraal in de defensie, kreeg al vroeg in de wedstrijd een grote kans op een voorsprong. Dani de Wit kopte deze buitenkans echter net naast. Na een kwartier viel de treffer die zich al een tijdje aandiende alsnog. Idrissi schudde aan de linkerkant Gustavo Hamer van zich af en gaf voor op Boadu, die de bal ineens op de voet nam en in de hoek plaatste: 0-1. De aanvaller maakte zo zijn tiende Eredivisie-goal van het seizoen.

Kansen
Na de openingstreffer volgden meer kansen: De Wit kopte net te hoog, Teun Koopmeiners krulde over en Calvin Stengs zag een schot gekraakt door de PEC-defensie. PEC Zwolle kreeg ook kansen maar zag hoe Lennart Thy en Vito van Crooy over en naast schoten.

Idrissi
Vlak voor rust breidde Idrissi de voorsprong uit. De man in vorm zocht na een corner de korte hoek uit en schoot hard binnen: 0-2.

Man of the Match
In de tweede helft was het opnieuw Idrissi die genadeloos toesloeg. Stengs speelde in op Boadu, die wegdraaide bij zijn tegenstander en de bal op een presenteerblaadje neerlegde voor de aanstormende Idrissi. De Man of te Match schoot overtuigend in het dak van het doel (0-3), zijn negende competitiegoal van het seizoen.

Bizot
Bizot kreeg na deze avond in Zwolle al 566 minuten op rij geen goal tegen in Eredivisie-verband. De keeper evenaarde bovendien het record van 21 clean sheets in een kalenderjaar van Ed de Goeij. De toenmalige doelman van Feyenoord behaalde die serie in competitieverband in 1991. Bizot kwam bovendien op gelijke hoogte met Edwin van der Sar, die in het jaar 1995 in alle competities 29 keer de nul hield. Bizot heeft in 2019 29 clean sheets op zijn naam, verdeeld over Eredivisie (21), Europa League (7) en de KNVB Beker (1).

Ajax
Door deze overwinning in Zwolle bedraagt de achterstand op koploper Ajax nog maar drie punten. Voordat beide ploegen elkaar treffen, wacht donderdag eerst de Europa League-wedstrijd op Old Trafford.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
PEC Zwolle - AZ 0-3 (0-2)
Eredivisie

Opstelling PEC Zwolle: Michael Zetterer; Gustavo Hamer, Darryl Lachman, Thomas Lam (73. Sam Kesten), Sai van Wermeskerken; Rick Dekker, Pelle Clement, Dean Huiberts (82. Thomas Bruns); Vito van Crooij, Lennart Thy, Dennis Johnsen (70. Mike van Duinen). 
Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Jordy Clasie, Stijn Wuytens, Owen Wijndal (80. Tijjani Reijnders); Fredrik Midtsjø, Teun Koopmeiners, Dani de Wit; Calvin Stengs (70. Yukinari Sugawara), Myron Boadu, Oussama Idrissi (70. Thomas Ouwejan).

Scoreverloop: 15. Boadu 0-1, 42. Idrissi 0-2, 65. Idrissi 0-3.
Gele kaarten: -
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük
Toeschouwers: 13.708

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl