AZ wint Bronzen Waaier

Gepubliceerd op 14 januari 20, 16:49

ALKMAAR- AZ is de winnaar van de Bronzen Waaier 2019. De prijs wordt elk jaar uitgereikt aan een onderneming van de regio Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk die zich op een bijzondere manier inzet voor de maatschappij. 

Op maandag 13 januari ontving Marketing Manager Frank Jonker in een volle Pleinzaal van TAQA Theater de Vest de Bronzen Waaier uit handen van locoburgermeester Pieter Dijkman. Van de vier genomineerden wist AZ maar liefst 45% van de stemmen te krijgen.

AZ Doet Mee(r)
Middels AZ Doet Mee(r) steunt AZ structureel diverse maatschappelijke projecten om de betrokkenheid bij de samenleving te tonen, zowel landelijk als in de regio. “Door hun bereik is AZ tot grootse dingen in staat”, aldus het juryrapport.

Verkiezing
De jury had vier genomineerden geselecteerd die de afgelopen jaren een voorbeeldfunctie hebben vervuld op het gebied van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen in de regio Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk. Vervolgens hebben alle aangesloten leden van stichting De Waaier hun stem kunnen uitbrengen op een van de genomineerden waarbij AZ bijna de helft van de stemmen wist te ontvangen. "Een volkomen terechte winnaar", volgens Dijkman die de club vooral prees om de projecten met scholieren.