Barry Hughes overleden

Gepubliceerd op 02 juni 19, 19:42

ALKMAAR- Barry Hughes is zondag na een kort ziekbed overleden. De voormalig speler en trainer van Alkmaar ’54 is 81 jaar geworden. 

De Welshman begon zijn loopbaan als speler bij het Engelse West Bromwich Albion, waarna hij naar Nederland vertrok. Hier kwam de verdediger uit voor het Amsterdamse Blauw-Wit. Tussen 1963 en 1965 was Hughes speler van Alkmaar ’54. In 51 officiële wedstrijden scoorde hij eenmaal.

Alkmaar'54
Hughes begon in 1966 zijn trainerscarrière tevens bij de Alkmaarse formatie. Hij was de laatste coach van Alkmaar ’54 waarna de club in 1967 fuseerde met FC Zaanstreek en AZ '67 ontstond. Na zijn tijd in Alkmaar was Hughes nog trainer van onder andere Go Ahead Eagles, Sparta Rotterdam, FC Utrecht, MVV en FC Volendam.

Markante persoonlijkheid
De trainer stond zowel binnen als buiten het veld te boek als een markante persoonlijkheid. Zo maakte hij verschillende carnavalsliedjes, presenteerde hij zijn eigen televisiequiz en speelde hij gastrollen in tv-series. Maar het meest opvallend was het rolfluit-incident uit 1978. Waar Hughes als trainer van HFC Haarlem in een wedstrijd tegen AZ '67 treiterend met een rolfluitje naar AZ-trainer Georg Kessler blies.

Sterkte
AZ wenst alle nabestaanden veel sterkte met dit verlies.