Beerens: ‘Was niet goed’

Gepubliceerd op 01 december 13, 18:55
NIJMEGEN- Hij bekroonde zijn goede spel zondag met een treffer, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een 3-2 nederlaag in Nijmegen. Roy Beerens over zijn scherpte, zijn treffer en het thuisduel met FC Twente.

“In de eerste helft kwamen we heel dom op achterstand. We liepen vanaf dat moment achter de feiten aan”, reageerde de aanvaller na afloop. “We hadden ons voorgenomen om vanaf de start er kort op te zitten. Maar het was gewoon niet goed. We dekten allemaal op een meter afstand. Als je een uitduel wil winnen, moet je er scherp op zitten.”

Kansen
“We creëerden in de tweede helft voldoende kansen. Dat zag je ook aan de mooie treffer van Steven Berghuis. Helaas maakte NEC ook twee doelpunten. We lieten ze vrij op plekken waar je dat niet mag laten gebeuren”, vervolgde Beerens. “De trainer heeft in de rust aangegeven dat we moesten blijven voetballen. Helaas zijn we daar niet in geslaagd.”

Doelpunt
Beerens: “Ik schoot eerst op de lat, maar maakte daarna nog wel de gelijkmaker. Zo’n afgeslagen bal krijg je twee keer per jaar, dan moet je attent reageren. Ik was wel blij met het doelpunt. Het gaat de laatste weken voortvarend, maar had ook een tweede kunnen maken of nog een assist kunnen geven. Dat is helaas niet gelukt. Dat irriteert me."

FC Twente
“Vandaag was het te matig van ons. Volgende week spelen we tegen FC Twente. Dan moeten we er vol opklappen, we hebben geen keus. We zijn voor niemand bang en dus ook niet voor Twente. We spelen een thuiswedstrijd, dat is een groot voordeel.”

Tekst: Jos van den Berg (Stag.) / AZ Media
Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl