Bekerverlies AZ Onder 16 in Rotterdam

Gepubliceerd op 16 oktober 18, 17:47
ROTTERDAM- AZ Onder 16 is dinsdag uitgeschakeld in de KNVB Beker. De ploeg van trainer Gijs Luirink kwam op Sportpark Varkenoord in Rotterdam net te kort tegen Feyenoord Onder 17 en verloor met 1-0.

De oudere thuisploeg nam in de openingsfase het voortouw en stichtte na tien minuten het eerste gevaar. AZ-goalie Gijs van Schouten zag het schot van de Rotterdammers echter op de lat komen. Een kwartier later was het alsnog raak voor Feyenoord toen Abdelouafi Belarbi zijn schot wel tussen de palen kreeg: 1-0.

Uitgespeelde aanval
De Alkmaarders waren op hun beurt een paar keer dreigend en kregen op slag van rust een grote kans op de gelijkmaker. Abdu Kader Touré kon na een uitgespeelde aanval van een meter of tien schieten, maar zijn poging leverde niet het gewenste resultaat op. Tegen het einde van de wedstrijd was AZ al begonnen aan het slotoffensief toen de tweede gele kaart voor Rio Hillen roet in het eten gooide.

Luirink: ‘Kranig verweerd tegen oudere ploeg’
“Over de hele wedstrijd gezien is dit een terechte uitslag”, oordeelde Luirink. “We gaven niet veel weg, maar Feyenoord hield het door het verschil in leeftijd iets langer vol. Bij ons waren tegen het einde de krachten op en als je dan met een man minder komt te staan is dat natuurlijk lastig. Toch hebben we ons kranig verweerd tegen een oudere ploeg en dat was mooi om te zien. We hebben het allemaal geweldig gedaan, het is alleen jammer dat we er geen gelijkspel uit halen. Kortom: een erg leerzame wedstrijd.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Feyenoord Onder 17 – AZ Onder 16 1-0 (1-0)
Tussenronde KNVB Beker

Opstelling AZ: Gijs van Schouten; Jurre van Aken, Finn Stam, Loek Postma, Rio Hillen, Nigel Owusu; Nick Twisk, Fedde de Jong, Luca Vaglica (65. Myron van Brederode); Abdu Kader Touré, Nick Koster (71. Damienus Reverson).

Scoreverloop: 25. Belarbi 1-0.

Rode kaart: 74. Hillen (2x geel).

Tekst: AZ Media / Mitchell Burger