Bekerzege AZ Onder 16 in Volendam

Bekerzege AZ Onder 16 in Volendam

Gepubliceerd op 30 oktober 19, 20:16

VOLENDAM- AZ Onder 16 heeft woensdag in een bekerduel afgerekend met FC Volendam Onder 17. De ploeg uit Alkmaar, waar assistent-trainer Rory Roubos de honneurs van Gijs Luirink waarnam, was in het Kras Stadion over negentig minuten te sterk voor de opponent. 

De eerste kansen werden na ruim een kwartier genoteerd. De thuisploeg schoot een keer naast en over, waarna Jayen Gerold namens AZ voor gevaar zorgde. De buitenspeler kwam net tekort bij een strakke voorzet van Ernest Poku. Daar waar Gerold zijn kans verloren zag gaan, trof Poku op slag van rust wel doel. De spits speelde zich knap vrij en schoot hard in de bovenhoek: 0-1. 

Kopbal
Na de onderbreking bleven de ploegen aan elkaar gewaagd en kwam Volendam laat langszij. Vlak nadat Joey Antonioli uit een vrije trap de lat raakte, mocht de middenvelder aanleggen voor een strafschop: 1-1. De overwinning zou echter naar de Alkmaarders gaan. Ro-Zangelo Daal slingerde een voorzet het strafschopgebied in en vond het hoofd van Maxim Dekker, die vallend raak kopte.

Roubos: 'Prima resultaat geboekt'
''Deze overwinning is een echte teamprestatie'', vond Roubos. ''We speelden tegen een ploeg die een jaar ouder is. Vooraf weet je dan dat de wedstrijd fysiek mogelijk wat scherper wordt. Het gaat er dan om wat je daar als ploeg tegenover zet. Ik vind dat we het verdedigend prima oplosten, maar aanvallend waren we wat slordig. Al met al hebben we elkaar echter goed ondersteund en hier een prima resultaat geboekt.''

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
FC Volendam Onder 17 - AZ Onder 16 1-2 (0-1)

KNVB Beker

Opstelling AZ: Wout Blaauboer; Daniël Beukers, Maxim Dekker, Wouter Goes, Jesse Buurmeester; Job Kalisvaart, Tom Kerssens (65. Ebbe Heinsbergen), Dave Kwakman (57. Aethan Yohannes); Ro-Zangelo Daal, Ernest Poku, Jayen Gerold (46. Jayden Addai).

Scoreverloop: 44. Poku 0-1, 70. Antonioli (pen.) 1-1, 78. Dekker 1-2.

Wedstrijd

1
Tussenronde Jeugdcup Onder 17
FC Volendam - AZ
woensdag 30 okt 2019, 18:30
Wedstrijd informatie
2