Bekerzege AZ Onder 18 in Utrecht

Bekerzege AZ Onder 18 in Utrecht

Gepubliceerd op 28 augustus 21, 16:26

UTRECHT- AZ Onder 18 was zaterdag met 1-2 te sterk voor FC Utrecht. Op Sportcomplex Zoudenbalch kwam de ploeg van trainer Jan Sierksma op een 0-2 voorsprong. Door een late tegentreffer werd het in de slotfase nog spannend, maar de AZ-defensie hield stand: 1-2.

De Alkmaarders hadden zich goed voorbereid op het treffen met de Domstedelingen en dat was terug te zien in de eerste helft. AZ was de betere partij en nam in de zestiende minuut de leiding. Tom Kerssens trof met zijn poging de paal, maar Ro-Zangelo Daal was attent op de rebound: 0-1.

Strafschop
Na de pauze maakte FC Utrecht er een fysiekere wedstrijd van. Desondanks gaf AZ weinig weg en kon het via Myron van Brederode op 0-2 komen. Echter wist hij een teruggetrokken voorzet van Jurre van Aken niet te bekronen met een doelpunt. In de 78e minuut kwam die alsnog. Daal werd in het strafschopgebied gevloerd, waarna Nick Twisk vanaf elf meter scoorde. 

Even spannend
Met nog vijf minuten op de klok werd het plots weer even spannend. Een voorzet werd niet goed verwerkt, waarna Utrecht de aansluitingstreffer maakte. De thuisploeg zette daarna alles op alles om de gelijkmaker te forceren, maar dat stond AZ niet toe.

Sierksma: 'Voerden we goed uit'
"We kunnen tevreden zijn over hoe we in de eerste helft omgingen met de omstandigheden", vertelde Sierksma. "We hebben vooraf een plan opgesteld en dat voerden we goed uit. Na rust hadden we het even lastig, maar desondanks gaven weinig weg en boeken we een verdiende overwinning. Toch heeft de tweede helft wel duidelijk gemaakt dat we onszelf in meerdere facetten nog kunnen verbeteren."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
FC Utrecht - AZ Onder 18 1-2 (0-1)

KNVB Beker

Opstelling AZ Onder 18: Rome-Jayden Owusu-Oduro; Jurre van Aken, Wouter Goes, Finn Stam, Sem Dekkers; Nick Twisk, Tom Kerssens (88. Jayen Gerold), Dave Kwakman (56. Lewis Schouten); Ro-Zangelo Daal (88. Enoch Mastoras), Nick Koster (63. Job Kalisvaart), Myron van Brederode. 

Scoreverloop: 16. Daal 0-1, 78. Twisk 0-2 (pen.), 85. FC Utrecht 1-2. 

Foto's: Herbert Dekkers

Wedstrijd

1
Beker Onder 18 - 2020 - 2021
FC Utrecht - AZ
zaterdag 28 aug 2021, 14:30
Wedstrijd informatie
2