Benado: ‘Verwacht ander AZ’

Gepubliceerd op 27 november 13, 17:24
ALKMAAR- In het bijzijn van de Israëlische media en slechts één journalist van Nederlandse zijde, blikten Maccabi Haifa-trainer Arik Benado en de Servische doelman Bojan Saranov vooruit op het treffen van donderdag met AZ. Het duo kent de opdracht: “Alleen de winst telt.”

“Allereerst wil ik mijn intense verdriet uitspreken”, zei een zichtbaar ontdane Benado. “Er is vandaag een held van me overleden, een symbool voor al het goeds dat op aarde bestaat. Het gaat om Arik Einstein, een geweldig mens en zanger. Mijn medelijden gaat uit naar zijn familie. Ter ere van hem spelen we morgen tegen AZ met rouwbanden.”

Crisis
“Ja, we hebben onze zaakjes sportief weer op orde”, ging Benado verder. “Na een lange reeks van negatieve resultaten hebben we twee opeenvolgende zeges geboekt. Ik wil niet spreken van crisis, maar het was duidelijk dat we daarvoor niet in goeden doen waren. Tegen AZ hopen we de positieve lijn door te trekken, met goed voetbal en een positief resultaat. We moeten onze kansen verzilveren en hier de zege weghalen.”

Saranov: ‘Vechten voor kans’
“Alleen de winst telt”, vulde doelman Saranov aan. “We begrijpen dat we nog een kleine kans maken op overwintering in Europa, maar we gaan voor die kans vechten. AZ is een sterke tegenstander. Een goed resultaat halen wordt moeilijk. Toch zie ik kansen. De eerste wedstrijd waren we ook niet minder dan AZ.”

Ander AZ
“Zegt men bij AZ dat ze het heenduel onterecht met 0-1 hebben gewonnen?”, herhaalde Benado de vraag. “Ja, die woorden kloppen wel. In Haifa hebben we een goede wedstrijd gespeeld. We hadden een punt of meer verdiend. Ik verwacht nu echter een ander AZ. Door de trainerswissel zijn er grote veranderingen geweest. Daarnaast speelt AZ thuis, dus ik verwacht een aanvallendere tegenstander dan in Israël. AZ is een prima ploeg die het goed doet in de Nederlandse competitie.”

Opstelling
“Ik zal niet heel veel aan onze opstelling veranderen”, sloot Benado af. “Sommige spelers hebben echter rust nodig, want we spelen drie zware wedstrijden in slechts elf dagen. Het kan dus zijn dat ik enkele spelers rust geef. Maandag wacht namelijk de belangrijke ontmoeting met Hapoel Acre.”