Berghuis: ‘Past niet bij AZ’

Gepubliceerd op 11 april 15, 22:54
HEERENVEEN- “Ook na zo’n wedstrijd moet je mans zijn en gewoon met de pers praten”, zei Steven Berghuis zaterdagavond na afloop van de pijnlijke 5-2 nederlaag in Heerenveen. De aanvaller, die beide AZ-goals maakte, blikte terug en vooruit.

“De uitslag is wat geflatteerd”, concludeerde de aanvaller - die AZ al in de eerste minuut op voorsprong schoot - na afloop. “Tenminste, zo voel ik dat nu. Maar goed, het zijn wel weer vijf goals die je tegen krijgt. En dat is absoluut niet goed. Wat ik bedoel met geflatteerd is dat het vandaag in de eerste helft ook fases juist goed ging bij ons. We gaven het alleen zelf weg. Op cruciale momenten hadden we ook pech.”

“De 1-1 van Heerenveen viel vlak voor rust, een vervelend moment. En toen ik even later de 2-2 had gemaakt, kreeg Markus Henriksen al snel een goede kans om er 2-3 van te maken”, stipte Berghuis een paar pijnpunten aan. “Die maakten wij niet en vlak daarna viel wél de 3-2 voor hun. Dat bedoel ik met cruciale momenten. We hebben het aan onszelf te danken.”

‘Slecht’
Berghuis: “Op een gegeven moment gingen we uit onze organisatie lopen en werd het nog 5-2. We hebben nu vier keer verloren in de laatste vijf wedstrijden. Dat is slecht. Dat past niet bij AZ. Ja, dat mogen we onszelf kwalijk nemen.”

Vierde
AZ is door de nederlaag in Friesland naar de vijfde plaats gezakt. Berghuis. “Dat is balen, want ik wil nu zeker op de vierde plaats eindigen. Verder is het belangrijk dat we vastigheden krijgen, dat we weten wat we willen. Dat is heel belangrijk richting de play-offs.”

ADO
Voor AZ wacht zaterdag het thuisduel met ADO Den Haag. “Die wedstrijd móeten we als AZ zijnde gewoon winnen. Dat lijkt me duidelijk.”

Tekst: Eelke Schulte Nordholt / AZ Media
Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl