Beukema: 'Er is vertrouwen in de ploeg'

Beukema: 'Er is vertrouwen in de ploeg'

Gepubliceerd op 03 augustus 22, 21:13

DUNDEE- Pascal Jansen en Bruno Martins Indi spraken op de persconferentie over de wedstrijd van morgen. Na de training liet ook Sam Beukema nog weten wat hij van de wedstrijd morgen verwacht. "Zijn er klaar voor."

Trainer Pascal Jansen en aanvoerder Bruno Martins Indi schoven aan bij de persconferentie en spraken over Dundee United FC, het stadion en de wedstrijd vorig jaar tegen Celtic. 

Standaardsituaties
"We verwachten een lastige wedstrijd", begon Martins Indi de persconferentie. "Maar we hebben vertrouwen in onze eigen kwaliteiten. Als je naar hun selectie kijkt zijn bijna alle spelers lang. Ze zijn met standaardsituaties gevaarlijk. Daar moeten we klaar voor zijn."

Fysiek team
"Het gaat een lastig gevecht worden", verwacht Jansen. "Dundee heeft het vorig seizoen goed gedaan om zich te kwalificeren voor deze competitie. Het is een fysiek team. Het is belangrijk dat wij ons eigen spel spelen. We hebben een plan bedacht voor morgen en we zijn er klaar voor."

Brits voetbal
"Ik ben in Londen geboren en een groot fan van het Britse voetbal natuurlijk. Het voetbal hier is heel intens. Ik geniet van mijn tijd hier en ik hoop dat ik dat morgenavond ook nog doe."

Celtic
Ook werd Jansen aangesproken op de wedstrijd van Celtic vorig jaar. "Dat was iets heel anders. Een andere beleving. Een club met een grote geschiedenis, zowel nationaal als internationaal. Spelen in een stadion waar je jezelf niet eens kunt verstaan is heel bijzonder. Dat zijn elementen die je meeneemt in je ontwikkeling. Zowel als speler, als team en als trainer."


Afwezigen
De trainer ging ook nog in op de spelers die ontbreken in Dundee. "Jens heeft hamstringklachten. Daar moeten we dus voorzichtig mee zijn. We missen hem, maar zijn herstel voorloopt voorspoedig. We zullen het anders moeten doen dan in de twee wedstrijden tegen Tuzla. Yuki is redelijk dichtbij een terugkeer."

Vertrouwen
"Een mooi authentiek stadion", was de eerste indruk van Beukema toen hij het Tannadice Park binnenstapte. "Mooi veldje ook, dus dat is positief. We hebben goed geanalyseerd en veel beelden bekeken. Er is vertrouwen in de ploeg. De sfeer is goed. Goed ontspannen. Maar de focus is er wel. Iedereen is bezig met de wedstrijd morgen."

Clean sheets
In de laatste vier wedstrijden incasseerde de ploeg van Jansen geen enkele tegengoal. "Ik ben met Bruno ook buiten het veld heel goed", vertelt Beukema. "Hij is een ervaren speler. We zijn veel met elkaar bezig op de trainingen en buiten de trainingen. We hebben wat clean sheets weten te behalen en dat voelt goed."


Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl