Bevrijdende zege AZ Onder 13

Bevrijdende zege AZ Onder 13

Gepubliceerd op 05 oktober 19, 12:08

ZAANSTAD- AZ Onder 13 heeft zaterdag een belangrijke overwinning geboekt. De ploeg van trainer Sander Veraart was op het AFAS Trainingscomplex met 5-2 te sterk voor Sparta, vooral dankzij een sterk tweede bedrijf.

In de eerste competitieduels was AZ Onder 13 nog niet tot een zege gekomen. Het verlangen naar een goed resultaat was dan ook groot bij de jonge Alkmaarders, die goed uit de startblokken kwamen en al vroeg de score openden. Op aangeven van Hessel de Wit schoot Nassim El Harmouz overtuigend raak.

Spartaanse gelijkmaker
Sparta kwam snel op gelijke hoogte, maar de thuisploeg liet de koppies na deze tegenvaller niet hangen. Zo moest de keeper in actie komen op een schot van Tycho de Wit. Verder waren grote kansen schaars, maar daar kwam in de tweede helft na het inbrengen van Julian Sijbrands verandering in.

Uitblinker
Na rust creëerde AZ kans op kans. El Harmouz maakte zijn tweede na terugleggen van Hessel de Wit, die drie minuten later Iain de Jongh in stelling bracht: 3-1. De Wit maakte zelf na voorwerk van uitblinker Sijbrands de vierde Alkmaarse goal en zag zijn broer Tycho de 5-1 scoren. Sparta deed in de slotfase nog iets terug, maar spannend werd het geen moment meer.

Sijbrands: 'Wonnen veel duels'
"We kwamen goed tussen de linies, speelden goede lange ballen en wonnen veel duels op het middenveld", analyseerde Sijbrands het duel. "In de laatste fase van de wedstrijd was dit iets minder, maar dit is wel een heel belangrijke overwinning. We hadden dit nodig, want ik denk dat dit voor ons een soort keerpunt kan zijn."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 13 - Sparta Rotterdam Onder 13 5-2 (1-1)

Opstelling AZ: Kevin Pool; Eli Daddy, Kevin Van Ouytsel, Mees Adrichem, Saviola Simons (58. Steven van Engers); Jesse Larooi (58. Giovanni Dobbe), Finn Larooi (36. Julian Sijbrands), Nassim El Harmouz (58. Jayden Wilson); Hessel de Wit (58. Bram Wesseling), Iain de Jongh, Tycho de Wit (60. Julian van Rijsdam).

Scoreverloop: 8. El Harmouz 1-0, 14. Sparta 1-1, 42. El Harmouz 2-1, 45. De Jongh 3-1, 52. H. De Wit 4-1, 58. T. De Wit 5-1, 69. Sparta 5-2.

Foto's: AZ Media / Jarrik Bijsterbosch

Wedstrijd

5
Landelijke Onder 13 competitie
AZ - Sparta Rotterdam
zaterdag 5 okt 2019, 10:30
Wedstrijd informatie
2