Bezoek Real Madrid: 'AZ nu topteam'

Bezoek Real Madrid: 'AZ nu topteam'

Gepubliceerd op 09 februari 20, 14:55

ZAANSTAD- Voor het vijfde jaar op rij heeft de AZ Jeugdopleiding bezoek gehad van Real Madrid. Opnieuw kreeg een delegatie van De Koninklijke een kijkje in de keuken op het AFAS Trainingscomplex. "De evolutie blijft hier doorgaan."

Een groep van dertig studenten (trainers, coördinatoren en hoofd jeugdopleidingen in spe) en stafleden van Real Madrid University spendeerde twee dagen bij AZ. Zij bekeken trainingen en kregen presentaties over de Alkmaarse manier van opleiden.

Viejo: 'Groot verschil'
David Viejo was er in 2016 al bij toen AZ voor het eerst werd bezocht. "En de club ontwikkelt zich zichtbaar ieder jaar", ziet de directeur van het Real Madrid University-masterprogramma. "Destijds was dit complex nog in aanbouw, dus er is een groot verschil tussen toen en nu. Maar ieder jaar worden allerlei verbeteringen doorgevoerd."

Indoorhal
Als voorbeeld noemt Viejo de indoorhal, die vorig jaar officieel werd geopend met een duel tussen AZ Onder 16 en Real Madrid. "Een fraaie toevoeging op het gebied van faciliteiten. Maar de hele atmosfeer verbetert steeds verder en AZ 1 plukt hier meer en meer de vruchten van. Dat is nu een topteam met eigen exponenten als Stengs en Boadu. Het resultaat van het werk dat de laatste jaren is geleverd in de jeugdopleiding."

Evolutie
De Madrileen ziet bovendien dat AZ zich constant blijft ontwikkelen. "De evolutie blijft hier doorgaan. Ieder jaar worden nieuwe ideeën in de filosofie en visie van de club geïmplementeerd, dus deze trip biedt altijd weer nieuwe inzichten. Maar het belangrijkste is misschien nog wel dat sleutelfiguren bij de club zijn gebleven. Dit is dus tegelijkertijd een heel stabiele maar ook vooruitstrevende club."

Brandenburg: ‘Gaat over de toekomst’
“Real Madrid neemt een kijkje in de AZ-keuken en is vooral geïnteresseerd in onze manier van talentherkenning en -ontwikkeling”, weet Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg. “Ze lopen mee en bekijken trainingen, wij geven een aantal presentaties. Andere clubs vertellen vaak over hun geschiedenis en organisatievorm, bij AZ gaat het meer over de toekomst. Daarom is deze samenwerking voor ons net zo zeer heel waardevol. Zij delen namelijk ook hun goed uitgedachte visie en methodologie met ons.”