Bizot: 'Heeft altijd gevoeld als mijn club'

Gepubliceerd op 15 september 18, 08:53
ALKMAAR- Hij is begonnen aan zijn tweede seizoen in Alkmaar en was in 46 officiële wedstrijden goed voor 17 clean sheets: Marco Bizot (27). De doelman gaat in op Instagram-vragen van de AZ-supporters over onder meer zijn hond Louis, koffie en zijn voetbalcarrière.

@anouk_wijdens: Wat is de mooiste wedstrijd die je ooit hebt gespeeld?
“Wedstrijden die me altijd bijgebleven zijn mijn debuutduels. Dan denk ik aan mijn eerste wedstrijd in het betaalde voetbal met SC Cambuur, uit bij FC Oss, en die wonnen we. Ook mijn debuut in de Eredivisie bij FC Groningen, thuis tegen FC Utrecht, staat me nog goed bij. Bij KRC Genk had ik tegen Club Brugge een aantal goede reddingen, waardoor we ons direct plaatsten voor Play-off 1 en uiteindelijk Europees voetbal haalden. Bij AZ hoop ik mijn mooiste wedstrijd nog te spelen.”

@swag_meneer_stijn: Wat vind je het engst dat er bij jou kan gebeuren op het veld?
“Ik heb vier keer meegemaakt dat er iemand op het veld een hartstilstand kreeg, waarvan twee keer met een fatale afloop. Dat is ontzettend heftig en je hoopt dat dat bij niemand gebeurt. Dat is het meeste erge dat je kan overkomen.”

@fubbneershoek: Met welke twee centrale verdedigers wil je ooit nog een keer samenspelen?
“Ik heb niet echt twee namen die mij te binnenschieten. Ik zou het wel mooi vinden, als de tijd nog een beetje teruggedraaid kon worden, om nog een keer met Kees Kwakman op het veld te staan. Ik heb natuurlijk met hem gespeeld bij FC Groningen. Die tijd is best wel snel voorbij gegaan, maar als ik erop terugkijk, zou ik het echt leuk vinden om met hem nog een keer te spelen.”

@_wessel.rlfsn: Wat spreekt je aan in AZ?
“Toen ik nog in België speelde, heb ik vaak met de mensen om mij heen gesproken over waar ik zou willen spelen. Eigenlijk liggen mijn ambities buiten Nederland, vanwege het avontuur, maar ook omdat ik er van houd om andere culturen te leren kennen en andere steden te ontdekken. Maar ik heb altijd gezegd tegen mijn vrouw en zaakwaarnemer: ‘Op het moment dat AZ komt, dan ga ik daarvoor.’ Dat had ik alleen bij AZ. Dat is puur omdat ik AZ beschouw als een topclub in Nederland, maar ook omdat het een fijne, stabiele en familiaire club is. Het heeft een goede en duidelijke visie en hier is in principe alles mogelijk, zolang je maar zelf wil. Als ik tegen keeperstrainer Nick van Aart zeg dat ik tot 18:00 uur ballen wil schieten, dan gaat hij met mij ballen schieten. Daarnaast kom ik uit West-Friesland, houd ik van de nuchtere mentaliteit en het hard willen werken. Het is een soort van thuis, terwijl ik nog nooit bij AZ had gespeeld. Toch heeft het altijd gevoeld als mijn club.”

AZ Speelt
Lees het complete interview met de sluitpost van de Alkmaarders in het gratis digimagazine AZ Speelt door hier te klikken.