Bizot: ‘Heel intens en waardevol’

Gepubliceerd op 26 maart 20, 11:54

ALKMAAR- Ook de snelle voetbaltrein is abrupt tot stilstand gebracht op Station Corona. Hoe gaan voetballers om met deze onzekere tijd? Hoe blijven ze fit? En wat verwachten ze van de nabije toekomst? In deel 1: Marco Bizot.

Hoe gaat het met je?
“Ik ben gelukkig nog steeds gezond en fit. Nu begint langzamerhand de verveling een beetje toe te slaan. Maar alsnog heb ik wel voldoende te doen en genoeg dingen om van te genieten. Ik hou het nog wel even vol.”

“Een van de voordelen van deze situatie is dat ik meer tijd heb om bij onze kleine zoon te zijn. Ik krijg nu de kans om zijn ontwikkeling dag en nacht heel intens mee te maken. Die momenten koester ik. Ze zijn heel bijzonder en heel waardevol als vader.”

Hoe ziet een doorsnee dag er nu uit?
“We staan op als die kleine wakker wordt, meestal tussen 6:00 en 6:30 uur. Dan doen we rustig aan, lekker koffietje erbij. Op een gegeven moment gaan we op een rustige plek een rondje wandelen met de hond erbij. En van 9:00 tot 11:00 uur zijn mijn vaste trainingsuren. Dan ben ik dus thuis aan het sporten. Of ik ga rennen op een plek waar niemand is. Het vergt creativiteit. Voor de rest doen we rustig aan en genieten we van het bij elkaar zijn.”

'Tussen 9:00 en 11:00 uur ben ik thuis aan het sporten.'

Wat mis je het meest?
“De structuur die ik als voetballer gewend was. Ik was gewend om geleefd te worden: mijn agenda was voor me bepaald. Ik wist altijd precies om welke tijden ik iets moest doen. Het is heel vreemd als die structuur grotendeels wegvalt. Een hele omschakeling vanwege deze gekke corona-situatie.”

Figuurlijk heb je even geen doel meer in je leven.
“Ja, dat is weggevallen. Gelukkig kan ik het invullen met andere trainingsmiddelen en schema’s die ik van de club heb meegekregen. Daarover heb ik vooral contact met ploeggenoot Jasper Schendelaar. We sturen elkaar af en toe filmpjes van trainingen door om elkaar te helpen. En ik heb soms contact met Thomas Ouwejan als hij weer grappige berichten plaatst onder Instagram-posts.”

Hoe hoop je dat dit seizoen afloopt?
“Ik kijk er wel naar uit dat het RIVM straks de kust veilig verklaart voor sportploegen en sportcomplexen om de trainingen onderling weer op te pakken. Maar als het seizoen hervat kan worden met een paar duels per week, is er een kans dat dat zonder publiek erbij is. Gelukkig heeft vrijwel iedereen tegenwoordig de mogelijkheid om op televisie kunnen kijken. We zullen zien wat er gaat gebeuren.”

Interviews
Binnenkort op AZ.nl het vervolg van deze interview-serie met AZ-spelers.

Tekst: AZ Media
Foto's: Ed van de Pol & Marco Bizot

Bekijk hieronder de Q&A van tijdens het trainingskamp in de winterstop.