Bizot maakt transfer naar Stade Brest

Gepubliceerd op 04 augustus 21, 09:00

ALKMAAR- Marco Bizot maakt per direct een transfer naar Stade Brest. Na vier jaar onder de lat bij AZ tekent de Horinees een meerjarige verbintenis bij de club uit de Franse Ligue 1. De dertigjarige doelman stond in Alkmaar nog tot medio 2022 onder contract. 

Na periodes bij Ajax, SC Cambuur, FC Groningen en KRC Genk kwam Bizot in 2017 transfervrij naar AZ. Over vier seizoenen stond hij 164 duels onder de lat en was daarin goed voor 72 clean sheets. In het kalenderjaar 2019 evenaarde De Muur een vijftig jaar oud record van Heinz Stuy, die in 1971 als keeper van Ajax in 31 officiële wedstrijden de nul hield.

EK 2020
In zijn jaren bij AZ groeide Bizot tevens uit tot international. Op 11 november 2020 maakte hij zijn debuut in een vriendschappelijk duel met Spanje (1-1). Bizot werd regelmatig opgeroepen voor Oranje en behoorde deze zomer tot de selectie voor het EK 2020.

Oude bekende
In de Ligue 1 treft Bizot komend seizoen een voormalig ploeggenoot. Calvin Stengs maakte onlangs de overstap naar OGC Nice.

Huiberts: 'Belangrijke bijdrage'
Directeur Voetbalzaken Max Huiberts: "We kenden de wens van Marco om op zijn leeftijd nog een buitenlands avontuur aan te gaan. Dat heeft hij gevonden in Frankrijk. Marco heeft met zijn stabiliteit een belangrijke bijdrage geleverd aan de prestaties van onze selectie. Daarvoor willen wij hem bedanken en bovendien veel succes wensen in zijn verdere loopbaan."