Boadu: 'Heb nooit hoeven kiezen'

Boadu: 'Heb nooit hoeven kiezen'

Gepubliceerd op 30 maart 20, 16:04

ALKMAAR- Na 42 officiële wedstrijden, 22 doelpunten en 13 assists staat ook voor Myron Boadu het seizoen 2019-2020 in de wacht. In deel 2 van de interview-serie op AZ.nl vertelt de topscorer van AZ hoe hij omgaat met de Corona-crisis, hoe hij fit blijft en welke tips hij heeft voor de thuisblijvers. “Kijk ik enorm naar uit.”

Hoe gaat het met je?
“Na twee weken thuisblijven is het nu wel een beetje saai, maar het gaat goed met me. Het is lekker dat ik veel met mijn familie samen kan zijn. Ik lieg als ik zeg dat ik de boys en de wedstrijden niet mis. Ik wil het allerliefst lekker spelen. Maar voetbal is op dit moment niet het belangrijkste. Ik hoop dat iedereen gezond is en blijft.”

Hoe zorg je ervoor dat je fit blijft?
“We hebben vanuit AZ een schema meegekregen. Ik doe nu veel krachttraining met gewichten die ik van de club heb gekregen. Ik fiets op de hometrainer en af en toe ga ik joggen. Voor mij is het belangrijk dat ik dagelijks bezig kan zijn. Zelfs als ik volgens het schema een vrije dag heb, pak ik het op.”

Is het moeilijk om te trainen zonder te weten of er dit seizoen nog gevoetbald wordt?
“Ja en nee. Ik wil fit zijn voor het moment dat ik er moet staan. Het lastige is inderdaad dat je niet weet of het seizoen nog doorgaat. Ik snap ook dat daar nog geen uitsluitsel over gegeven kan worden.”

Dit seizoen was min of meer jouw doorbraak.
“Na twee jaar blessureleed heb ik me dit seizoen in de kijker gespeeld bij het grote publiek. Of ik tevreden ben met 22 goals en 13 assists in 42 officiële wedstrijden? Ik denk dat het er nog wel meer hadden kunnen en moeten zijn. Maar ik ben niet ontevreden.”

Volgens de trainer maak jij altijd doelpunten in belangrijke wedstrijden. Hoe komt dat?
“Haha, ja eigenlijk klopt dat wel. Maar meerdere jongens zijn belangrijk in de grote wedstrijden. Iedereen moet dan opstaan. In de vier wedstrijden tegen Ajax, Feyenoord en PSV speelden we gewoon fantastisch. Dat moeten we ook tegen de kleinere clubs laten zien.”

Merk je overeenkomsten tussen het thuisblijven vanwege het Corona-virus en het niet kunnen trainen door blessureleed?
“Het is iets anders. Tijdens een blessure kun je gewoon niks. Nu kan ik alle oefeningen doen. De blessure was wat dat betreft lastiger. Alleen door die blessure weet ik wel beter welke oefeningen ik kan en moet doen.”

Welke wedstrijden zijn jou het meeste bijgebleven dit seizoen?
“De uitwedstrijd tegen Royal Antwerp schiet me direct te binnen. We speelden leuk, maar stonden op de rand van uitschakeling. Toen Calvin de goal maakte vlak voor tijd, wist ik dat we door zouden gaan. Mede ook door de twee rode kaarten die zij kregen. Ook Ajax-thuis was mooi, omdat we terugkeerden in ons stadion en we in de laatste minuut wonnen. Maar ook de wedstrijd in Amsterdam, waar we de ArenA stil speelden, en het duel met Partizan waardoor we Europees overwinterden waren mooi.”

Dit seizoen debuteerde je voor Oranje en ook in de huidige voorselectie was je opgenomen. Maar dan wordt het EK verplaatst...
“Dat is balen natuurlijk. Maar gezondheid is het allerbelangrijkste. De voorselectie laat wel zien dat de bondscoach vertrouwen in mij heeft.”

Heeft Ghana jou ooit benaderd voor een interlandcarrière?
“Nee, eigenlijk niet. Ik, mijn ouders en mijn zaakwaarnemer hebben nooit een belletje gehad of wat dan ook. Dus ik heb niet hoeven kiezen. Uiteindelijk is het met Oranje ook allemaal snel gegaan.”

Hoe vermaak je jezelf naast de trainingen?
“Ik kijk veel Netflix, Videoland en speel af en toe op de PlayStation. Dan speel ik Call of Duty met Calvin Stengs.”

Welke thuisblijftips zou je de AZ-fans mee willen geven?
“Ik kijk enorm uit naar het nieuwe seizoen van La Casa De Papel. Op Videoland is nu het tweede seizoen van Mocro Maffia, die moeten mensen zéker kijken. Tot slot is Power een heel goede serie.”

Tekst: AZ Media
Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl


Interviews
In deel één van deze serie lees je een interview met Marco Bizot. Donderdag volgt op AZ.nl weer een nieuw interview.

Stengs
Bekijk hieronder hoe Stengs thuis zijn dagen doorkomt.