Boadu langer bij AZ

Boadu langer bij AZ

Gepubliceerd op 19 juli 19, 17:12

ALKMAAR- In navolging van Ferdy Druijf is vrijdag ook het contract van Myron Boadu met twee jaar verlengd. De 18-jarige aanvaller tekende een verbintenis tot medio 2023.

Boadu belandde via SC Buitenveldert in 2013 in de AZ Jeugdopleiding. In 2016 werd de aanvaller van Jong AZ met 15 jaar en 233 dagen de jongste doelpuntenmaker ooit in de Tweede Divisie. In mei 2018 debuteerde hij in de hoofdmacht van AZ, tijdens de uitwedstrijd tegen Feyenoord. Vorig seizoen speelde Boadu tot aan zijn enkelblessure negen Eredivisie-wedstrijden, waarin hij drie goals maakte.

Boadu: ‘Veel vertrouwen’
“Dit is een mooi moment voor mij en mijn familie”, zei Boadu na het zetten van zijn handtekening. “Ik vind het mooi dat AZ na twee zware blessures nog zo veel vertrouwen in me heeft. De club heeft altijd vertrouwen in me gehad. Nu wil ik fit blijven en zoveel mogelijk goals maken.”

Huiberts: 'Helemaal terug'
“Myron heeft pech gehad met blessures, maar is helemaal terug en laat zien dat hij fit is", reageerde Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. "De twee extra contractjaren bieden hem de kans zich rustig te focussen op het spelen in de Eredivisie. Als explosieve, snelle en balvaardige spits - die in staat is zelf kansen te creëren - heeft hij voldoende kwaliteiten om te slagen. Het is aan hem om die eruit te laten komen.”

Klik op de afbeelding en maak kans.

AZ TV
Bekijk hieronder op AZ TV de volledige reacties.

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl